Dagens Dubbel körs denna måndag på Hagmyren i Hudiksvall. Jag spelar en rak dubbel vilket innebär en kombination. 


Dagens Dubbel-Förslag Hagmyren 3/6

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Volt

6 Tracy Tribut har gjort det bra hittills under sina fem första starter i karriären som gett två segrar och två andraplatser. I senaste starten kom årets första seger då hon från ett snävt startspår kördes till ledningen och höll sedan ett jämnt tempo hela vägen in över mållinjen. Hon tar fina kliv i sin utveckling för varje start som hon gör och här har kusken och tränaren Rikard Skoglund hittat en ny fin uppgift åt femåringen som står till med ett bra startspår som kommer innebära tidig ledning här och sedan finns det ingen som kan rå på Tracy Tribut som jag spikar. 

9 Toppy är en klart okej märr som gjort ett par fina insatser utan att få vinna hittills i karriären men har på fyra starter i år varit på prispallen tre gånger. I senaste starten så fick fyraåringen en fin resa i rygg på ledaren hela vägen och där blev hon fast med sparade krafter över mål som tvåa och det var ett formstarkt intryck. Den här gången är uppgiften lite lurig då hon startar med 20 meters tillägg, men från ett bra startspår så bör hon ändå hamna rätt så bra på det och i ett ojämnt lopp så ska Toppy räknas som det främsta motbudet. 


Min Vinnare: 6 Tracy Tribut
Spets efter 500m: 6 Tracy Tribut
Skrällen: 9 Toppy
Rankingen: A: 6 B: 9,4,14,7,5,12,10,8 C: 13,2,3,11,1


DD-2 2140m Volt

7 Night Art har gjort det bra i årets tre starter som gett en seger som bäst vilken kom i årsdebuten och efter det har han stött på tufft motstånd och slutat fyra bägge gångerna. Han kördes fram utvändigt ledaren med varvet kvar till mål senast och var så när på väg mot ledningen, men blev kvar i andraspår hela vägen och höll med tanke på det klart godkänt även om det var på stumma ben till slut. Nu startar han med 20 meters tillägg men möter samtidigt ett klart enklare motstånd än tidigare och i ett litet fält så kommer Night Art att hamna bra på det och normalt sett är detta en rätt så fin segerchans. 

3 My Dreams har ett väldigt gott kunnande i sig och var bland annat i Kriteriefinal som treåring. Förra året som fyraåring var ett mellanår då det på nio starter endast blev tre andraplatser som bäst innan han i år varit lite bättre då det på fem starter blivit tre pallplaceringar varav en seger. Han var i senaste starten trea efter att han fått göra jobbet utvändigt ledaren under slutvarvet och stallet tycker att han då var lite sämre än tidigare, men man har inte hittat några fel efteråt. Den här gången står han intressant till med ett öppet startspår och då han är kvick ut den första biten och trivs i ledningen så lär kusken Ulf Ohlsson göra ett allvarligt försök på att nå till just den positionen och om sedan My Dreams har en bra dag så leder han det här loppet mycket länge. 

Min Vinnare: 7 Night Art
Spets efter 500m: 3 My Dreams
Skrällen: 9 Shehuntyoudown
Rankingen: A: 7 B: 3,4,9,1,8 C: 6,5,2,10Lycka Till!
Christoffer