Dagens Dubbel körs denna fredag på Hagmyren i Hudiksvall. Jag spelar med båda mina A-Grupper i respektive avdelning vilket blir totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Hagmyren 5/7

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

3 Re Vital är en segervan herre som vunnit mer än en tredjedel av karriärens starter och i år har det på elva starter blivit åtta pallplaceringar varav fyra stycken segrar. Sedan en tid tillbaka så finns sexåringen hos sin nya tränare Jan-Olov Persson och för denne tog han sin första seger för i den senaste starten då han kördes till ledningen efter 300 meter och höll sedan ett jämnt tempo hela vägen och vann enkelt. Här startar han från ett perfekt utgångsläge då han är kvick ut den första biten och siktet är givetvis inställt på ledningen här och om Re Vital håller fin form även denna gång så måste segerchansen vara fin. 

9 Tekno Filur gjorde det klart bra som yngre häst då han stångades mot tuffa kullkamrater främst och har i år utvecklats fint och håller väldigt fin form för dagen. Femåringen kommer närmast från en hedrande andraplats då han från 20 meters tillägg fann en position i tredje par utvändigt innan han gick på i tredjespår 800 meter före mål och höll sedan farten väldigt bra hela vägen in i mål och fick ge sig knappt den sista biten mot den hästen som gått med i rygg där bakom. Här startar han från ett bakspår vilket inte behöver vara helt fel för Tekno Filur som denna gången kan få en fin resa i ryggar istället av kusken Marcus Lilius och om det stämmer här så ska man räknas tidigt. 


Min Vinnare: 3 Re Vital
Spets efter 500m: 3 Re Vital
Skrällen: 6 Guldhagens Pirat
Rankingen: A: 3,9 B: 2,6,7,8,5 C: 1,4 


DD-2 2140m Auto

2 Re Alkapital är en riktigt fin tävlingshäst som ser ut att ha utvecklats en hel del och har i år på sex starter tagit tre segrar och en andraplats. Vid segern i senaste starten så startade fyraåringen med 40 meters tillägg och fann då en position i tredje par utvändigt innan han med 550 meter kvar till mål gick på i tredjespår och efter en mycket tät slutstrid så vann han knappt och var riktigt bra. Han är inte så startsnabb men kusken Ulf Ohlsson bör ändå kunna finna en hyfsad position här åt fyraåringen som bevisligen har bra form för dagen och om det bara klaffar lite för Re Alkapital här så är han det hetaste segerbudet i loppet tycker jag. 

5 Frivoll Gorm är stallkamrat till min vinnare och har gjort lite färre starter än denne men har ändå på sina tretton starter hittills i karriären tagit sex segrar. I år har han verkligen tagit för sig fint då han på sina sex starter tagit fem segrar och dessa kom på rad inför senaste starten då han från 20 meters tillägg aldrig riktigt kom in i loppet och hade även en hel del trafikproblem under loppets gång. Formen ska dock fortsatt vara bra enligt stallet och från ett perfekt utgångsläge så kommer Frivoll Gorm att kunna få en fin resa i den främre träffen och ska normalt sett räcka långt här. 

Min Vinnare: 2 Re Alkapital
Spets efter 500m: 4 Friska Viljan
Skrällen: 3 Eld Messi
Rankingen: A: 2,5 B: 4,3,10,9,8,12 C: 1,7,6,11Lycka till!
Christoffer