Dagens Dubbel körs denna fredag på Hagmyren i Hudiksvall och Halmstadtravet. Jag spelar med båda mina A-grupper i varje avdelning vilket är totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Hagmyren/Halmstad 10/5

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

10 Woodcutter är en herre med bra kunnande i sig och som tog en efterlängtad seger i senaste starten. Han hittade då fram till andra par utvändigt trots att han startade med 20 meters tillägg och kördes sedan fram utvändigt ledaren med 900 meter kvar av loppet, och väl därifrån så hade sedan sexåringen full kontroll hela vägen in och vann enkelt med som det såg ut krafter kvar över mål. Till den här starten väljer man att låta honom få springa barfota runt om igen samtidigt som man hänger på en amerikansk sulky och det är första gången som man kombinerar detta ihop vilket är en intressant förändring och om kusken Jörgen Westholm kan finna de rätta ryggarna här för Woodcutter och låta han gå till slut så tycker jag att det här ser ut som en klart vettig segermöjlighet.

2 Hagrid har bra fart i sig men är också rätt så strulig då han kan galoppera titt som tätt. Han skötte sig i näst senaste starten då han kördes till ledningen efter 200 meter i en rätt så snabb öppning och utsattes sedan för press på den sista bortre långsidan men höll trots det farten bra hela vägen in i mål som tvåa. I senaste starten så var det upplagt för seger och det såg väldigt bra ut när han kördes till ledningen efter ett par hundra meter och höll sedan ett jämnt tempo och såg även ut att ha gott om krafter kvar när han galopperade 350 meter före mål. Denna gång är man på jakt efter ett revansch och från ett fint utgångsläge så kommer det att köras till ledningen på nytt och om sedan bara Hagrid travar hela vägen den här gången så ska det räcka en rätt så lång bit här.


Min Vinnare: 10 Woodcutter

Spets efter 500m: 2 Hagrid

Skrällen: 2 Hagrid

Rankingen: A: 10,2 B: 6,11,12,4,3,1 C: 5,8,7,9DD-2 2140m Volt

3 Great Time Trot är en välstammad herre med hög kapacitet som i år på fyra starter mot tufft motstånd tagit två segrar och en andraplats. Vid andraplatsen näst senast som var på V75 så var han heroisk efter en tuff resa utvändigt ledaren och han föll då med flaggan i topp efter att ha kopplat greppet om ledaren men sedan fått ge sig den sista biten mot en smygkörd konkurrent. I senaste starten så tog femåringen hand om ledningen och sedan efter att ha fått dämpa tempot så vann han i mycket enkel stil via en snabb avslutning och han visar fin form för dagen. Denna gången ser uppgiften återigen spännande ut med ett bra startspår samt en startsnabb kusk i Thomas Uhrberg bakom sig som här nog kan skicka iväg Great Time Trot till ledningen och väl i den positionen så blir han hästen att slå enligt mig.

1 Swish The Cash är en mycket fin häst som tagit stora kliv i sin utveckling och kommer inför den här starten med fyra raka segrar bakom sig. I senaste starten som var i början av april så var han tillbaka efter närmare tre månaders uppehåll och han kördes då offensivt fram utvändigt ledaren med varvet kvar till mål och efter att ha kopplat greppet om ledaren in mot upploppet så blev segern mycket enkel. Här har stallet hittat en ny spännande uppgift och dessutom så har sexåringen lottats till ett fint startspår som gör att Swish The Cash kommer att få en fin resa och om det sedan löser sig hyggligt här så ska han vara ett hett segerbud.


Min Vinnare: 3 Great Time Trot

Spets efter 500m: 3 Great Time Trot

Skrällen: 8 Longgone River

Rankingen: A: 3,1 B: 8,5,9,6,2 C: 4,10,7

Lycka till!

Christoffer