Dagens Dubbel körs denna måndagskväll på Halmstadtravet. Jag väljer att spela med mina A-Grupper i båda avdelningarna vilket ger totalt fyra kombinationer.Dagens Dubbel-Förslag Halmstad 11/3

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-1 2140m Auto

I den första avdelningen så tycker jag att två stycken hästar skiljer sig något från övriga och de är båda två i min A-Grupp.

Min vinnare av loppet är 11 Caddie Skott som börjat karriären lovande med två segrar och två andraplatser på sina fyra första starter. I senaste starten på Åbytravet så lyckades inte fyraåringen hålla upp ledningen från start och fick då en resa i rygg på ledaren där hon sedan avslutade bra ifrån till en andraplats. Tuffare utgångsläge den här gången, men jag tror på en rätt så offensiv styrning här ifrån kusken Markus Waldmuller och då Caddie Skott tål att göra en hel del jobb själv under loppets gång så ska hon ha bra chans här mot ett ojämnt motstånd.

Främsta motbudet är 2 Sunflower Tile som avslutade förra året på topp med två raka segrar. I senaste starten stod hon dock inte att känna igen och efter det har hon fått en paus. Utgångsläget denna gång är optimalt för fyraåringen som är kvick ut den första biten och kusken Stefan Persson kommer att göra ett allvarligt försök på att nå ledningen och med en resa i den främre träffen så ska Sunflower Tile räknas med rätt så bra chans här.

En ytterligare häst värd att nämna är 5 Mamba Forever V.S. som sedan hon började starta förra året varit jämn och säker i sina prestationer. Hon gör årsdebut här efter att inte ha startat på 2.5 månad och kommer säkert att behöva något lopp i kroppen innan formen sitter där, men då hon besitter en väldigt fin styrka för klassen så tycker jag att Mamba Forever V.S. kan vara en rolig skräll.Min Vinnare: 11 Caddie Skott

Spets efter 500m: 2 Sunflower Tile

Skrällen: 5 Mamba Forever V.S.

Rankingen: A: 11,2 B: 5,10,1,7,6,4,3 C: 9,8,12DD-2 2140m Volt

I den andra avdelningen så väljer jag även här att ta med två hästar som jag tycker utmärker sig.

Min vinnare i loppet är 6 Digital Summit som verkligen visat form i årets två starter som gett en tredjeplats och i senaste starten en seger efter en stark avslutning. Han har efter senaste starten inte varit ute på banan på en månad vilket nu gör att man kan ta av framskorna och låta åttaåringen springa barfota fram. Det är ett klart plus och i ett litet fält så kommer Digital Summit att sitta bra på det här direkt från start och borde bli väldigt svår att stå emot för övriga konkurrenter.

Motbudet och spetsbudet är 4 Kron Vici Star som visade fin form vid segern senast mot rätt så tuffa hästar då han avslutade rappt via Open Stretch efter en resa i rygg på ledaren. Här står han lite lurigt till med ett snävt startspår, men då han är travsäker så bör det inte vara några problem här och då han brukar kliva iväg rejält från start så tror jag att Kron Vici Star tidigt sitter i ledningen och väl därifrån kan han bli svår att nå.

Ytterligare ett motbud värd att nämna är 9 Amorcer Levallo ofta gör jämna och bra insatser. I senaste starten i slutet av februari så avslutade åttaåringen riktigt bra fram till en tredjeplats bakom tuffa hästar och det var ett fint formintryck. Här startar han med 20 meters tillägg, men i ett litet fält så bör Amorcer Levallo få en fin resa och om hästarna i min A-grupp skulle komma bort så ska han ses med chans till segern här.Min Vinnare: 6 Digital Summit

Spets efter 500m: 4 Kron Vici Star

Skrällen: 2 Jetborne

Rankingen: A: 6,4 B: 9,2,1,5,3,7 C: 8


Lycka till!
Christoffer