Dagens Dubbel körs denna lördag på Halmstadtravet och jag väljer att gå hårt på två kombinationer.Dagens Dubbel-Förslag Halmstad 2/3

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-1 2640m Volt


I den första avdelningen på DD så väljer jag att gå rakt ut på min förstahäst som jag tror leder från start till mål. 
 
Jag spikar 1 Frankie Godiva som hade ett fint fjolår med tio pallplaceringar på tretton starter varav sex stycken segrar vilket gav över 585 tusen kronor intjänat. Inledningen av det här året har varit lika bra då han tog två raka segrar under januari. Han har efter den senaste starten fått vila en månad, men känns enligt stallet väldigt fin i träningen och formen ska vara fortsatt bra. Startspåret här går inte att klaga på och jag räknar med att kusken Markus Waldmuller kör direkt till ledningen härifrån och sedan är Frankie Godiva hästen att slå för övriga.

Motbudet ifall man väljer att gardera är 9 Judge D. som är en fin tävlingshäst som hade en fin utveckling ifjol och matchats en hel del på V75 tidigare med goda resultat. I år har han gjort en start och det slutade med en tredjeplats då han höll farten bra från rygg på ledaren. Lite lurigt utgångsläge här, men han tål att göra en hel del jobb själv och om det skulle klaffa lite under loppets gång så är Judge D. ett motbud här.Min Vinnare: 1 Frankie Godiva

Spets efter 500m: 1 Frankie Godiva

Skrällen: 10 Black Fire

Rankingen: A: 1,9 B: 10,5,12,8,3,2,6,4 C: 11,7DD-2 2140m Auto


I den andra avdelningen väljer jag att strecka två hästar som båda är med i min A-grupp.

1 Utah Southwind är lite av veckans skrik på V75 då han har lottats till ett fint startspår här och har visat strålande form på slutet. Han kommer närmast från två raka starter på V75 där han i näst senaste starten vann efter en rejäl avslutning och senast slutade han trea efter en ny bra avslutning från en position långt ner i kön. Nu står han perfekt till med ett utgångsläge som är intressant då han är snabb ut och dessutom blir det barfota runt om samtidigt som man väljer att sätta på den amerikanska sulkyn igen. Taktiken är given från kusken Magnus Djuse och det är att sätta Utah Southwind i ledningen här och sedan leda loppet hela vägen och det är det bra chans till.

6 Shejk är en rejäl herre med fin styrka som står bra inne i klassen sett till sin kapacitet. Han årsdebuterade i senaste starten på ett bra sätt då han kördes tidigt till ledningen och sedan vann han i ohotad stil. Formen bör vara uppåt och enligt stallet så känns han väldigt bra i träningen och förväntas stå för en bra prestation här och då han även tål att göra en hel del jobb själv om så behövs under loppets gång så ska Shejk räknas med bra chans här.

För er som vill gardera ytterligare så är 9 Con Padre värd att nämna då han kan få ett passande lopp här. Med rygg från start på den troliga ledaren Utah Southwind så kan kusken Gustav Johansson rygga den från start för att försöka nå rygg på ledaren och om man sedan kan ha lite tur med sig och få luckan till slut så kommer Con Padre att avsluta vasst och är skrällen i loppet.


Min Vinnare: 1 Utah Southwind

Spets efter 500m: 1 Utah Southwind

Skrällen: 9 Con Padre

Rankingen: A: 1,6 B: 9,5,12,2,7,10 C: 3,8,4,11
Lycka till!
Christoffer