Dagens Dubbel körs denna måndag på Halmstadtravet. Jag spelar med båda mina A-grupper i varje avdelning vilket blir totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Halmstad 20/5

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15DD-1 2140m Auto

2 Caddie Skott är en fin märr som visat framfötterna i år då hon på fem starter tagit två segrar och en andraplats. Inför senaste starten så kändes hon väldigt formstark enligt stallet men den dagen förstördes av en galopp från start då hon blev lite för ivrig och hon stod sedan för en helt okej upphämtning. Den här gången så är det Autostart istället för voltstart vilket passar henne klart bättre och från ett fint utgångsläge här så öppnar fyraåringen bra och med siktet inställt på ledningen denna gång så blir Caddie Skott väldigt svårfångad för de övriga konkurrenterna.

10 Nilla Lane är en välstammad dam som på karriärens inledande nio starter tagit fyra segrar och visat framfötterna. Hon gjorde senast årsdebut i slutet av april efter närmare sju månaders tävlingsfrånvaro och var då riktigt bra direkt då hon vann enkelt efter att ha fått göra lite jobb själv stundtals under loppet. Det loppet bör ha fört fram henne formmässigt till den här starten som på förhand ser intressant ut även om startspåret hade kunnat vara bättre men om kusken och tränaren Johan Untersteiner kan ge sin adept en fin ryggresa här så har hon en vass speed att tillgå till slut och visst ska Nilla Lane räknas mycket tidigt här.


Min Vinnare: 2 Caddie Skott 
Spets efter 500m: 2 Caddie Skott 
Skrällen: 7 Landing Field 
Rankingen: A: 2,10 B: 7,11,4,3,6,9,8,12 C: 5,1


DD-2 2140m Auto 

2 Tug Of War har varit klart duktig i år då han på sex starter tagit en seger och en andraplats och matchats mot rätt så tufft motstånd bland annat på V75. Efter att han i näst senaste starten suttit fast med krafter kvar över mål så startade han senast med 20 meters tillägg på rätt så bra hästar, men femåringen avslutade då bra till fjärdeplatsen sista 700 meterna från tredje par utvändigt och formen ser ut att vara klart bra för dagen. I denna starten står han väldigt bra till med ett fint startspår och dessutom är det anmält att han ska få starta med en amerikansk sulky vilket isåfall är första gången och det bör ge en rätt så god effekt. Han är kvick ut den första biten så siktet härifrån lär vara inställt på ledningen från kusken och tränaren Johan Untersteiner som sedan vill köra i den positionen och väl därifrån blir Tug Of War svårluggad.

12 Utah Southwind är en för klassen mycket fin häst som i slutet av förra året flyttade från Norge till Sverige och sin nya tränare Ulf Stenströmer och på sex starter i år har det blivit tre segrar och en tredjeplats. Främst har femåringen matchats på V75 med goda resultat så visst är han van vid klart tuffare motstånd än detta och om det bara stämmer en aning för honom här så ska Utah Southwind trots ett jobbigt utgångsläge räknas med segerchans.


Min Vinnare: 2 Tug Of War 
Spets efter 500m: 2 Tug Of War
Skrällen: 7 Eagle Rock
Rankingen: A: 2,12 B: 7,6,3,5,11,9,8,4 C: 10,1Lycka till!
Christoffer