Dagens Dubbel körs denna måndag på Halmstadtravet och jag spelar med båda mina A-Grupper i respektive avdelning vilket blir totalt fyra kombinationer.


Dagens Dubbel-Förslag Halmstad 24/6

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Volt

1 Sheispropulsion är en rätt så trevlig tjej som inlett sin karriär i år och har på fyra starter tagit tre andraplatser. I senaste starten så kördes hon direkt till ledningen och höll sedan ett rätt så jämnt tempo men var sedan slagen redan 300 meter före mål och hon var då inget extra. Efter det så har hon fått ladda om i en månad och har en på förhand väldigt intressant uppgift här tycker jag. Från ett perfekt startspår så kommer kusken och tränaren Joakim Lövgren kunna köra sin adept till ledningen på nytt och mot ett rätt så ojämnt motstånd så ser det väl ut som att Sheispropulsion kommer få diktera tempot under loppets gång efter eget behag här och nu kommer karriärens första seger.

10 Fireball Bi är en välstammad italiensk herre som inledde sin karriär i år fast på amerikansk mark där han på tre starter tagit en seger och den kom i senaste starten som var i början av maj. Han gör nu en spännande första start på svensk mark och är absolut den i fältet som har visat bäst fart, men startar här för första gången i voltstart och dessutom så har han lottats till ett lite snävt femtespår. Positivt är dock att han får kusken Carl Johan Jepson bakom sig som brukar lösa de flesta knepiga situationer och om han får iväg Fireball Bi i rätt gångart här från start så kommer man nog att sitta rätt så bra på det och han ska sedan räknas väldigt tidigt.

Min Vinnare: 1 Sheispropulsion

Spets efter 500m: 1 Sheispropulsion

Skrällen: 6 Tori

Rankingen: A: 1,10 B: 6,11,3,4,12 C: 15,7,14,5,8,13,9


DD-2 1640m Auto

6 Power Håleryd har hela tiden visat rätt så fint kunnande men också varit lite ojämn i sina prestationer. Sedan en tid tillbaka så återfinns han nu hos sin nya tränare Johan Untersteiner och för han har det blivit tre starter i år och på slutet så har det lossnat för femåringen som nu har tagit två raka segrar. I näst senaste starten så var det mot ett lite billigare motstånd då han i ledningen fick bestämma tempot efter eget behag och sedan blev segern väldigt enkel med gott om krafter kvar över mål. I senaste starten blev segermelodin likadan då han återigen fick diktera tempot i ledningen och vann sedan återigen enkelt. Formen är strålande för dagen och här så har man hittat en ny fin uppgift åt han och från ett klart bra startspår så kliver han iväg fint från start och kusken Wilma Karlsson som får förtroendet för andra loppet i rad lär placera Power Håleryd tidigt i tät här och sedan är han hästen att slå för övriga.

1 Make Or Break Zaz har gjort det bra i år med jämna och fina prestationer och har på årets nio starter hittills tagit fem pallplaceringar varav en seger. I senaste starten i början av juni så startade han med 20 meters tillägg och hamnade då en bit bak invändigt innan han med knappa varvet kvar till mål kom ut i femte par utvändigt och sedan blev det en hel del strul med en dålig rygg framför, men via en rejäl avslutning så kom han in som tvåa i mål och formen ser ut att vara fin för dagen. Här är det andra förutsättningar med ett innerspår bakom startbilen samtidigt som det är kort distans vilket funkat bra innan och med en fin resa här i den främre träffen som det ser ut att bli för Make Or Break Zaz så ska han räknas tidigt.

Min Vinnare: 6 Power Håleryd

Spets efter 500m: 6 Power Håleryd

Skrällen: 7 Malto

Rankingen: A: 6,1 B: 9,7,12,2,4,5,8 C: 3,10
Lycka till!

Christoffer