Dagens Dubbel körs denna måndagskväll på Halmstadtravet. Jag väljer att spela med mina A-Grupper i båda avdelningarna vilket ger totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Halmstad 25/3

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Volt

I den första avdelningen så känns min A-Grupp stark med en häst som jag tycker har klart bäst kapacitet i loppet samt spetsbudet. 

Min vinnare och den hästen med klart bäst kapacitet är 9 Yuvaraj som hade ett bra fjolår med sju pallplaceringar på tretton starter varav fyra stycken segrar. Här gör han årsdebut efter att inte ha startat sedan i mitten av november, så det kommer att behövas något lopp i kroppen innan formen sitter där. Sjuåringen kommer dock vara väl förberedd för en stark prestation och mot ett motstånd som inte skrämmer särskilt mycket så ska detta vara en bra chans för Yuvaraj direkt. 


Spetsbudet i loppet är 6 Wilson Laylock som är en klart bra tävlingshäst som i år på fyra starter tagit en andraplats som bäst. På slutet har han matchats på V7 där han i näst senaste starten satt fast med krafter kvar över mål som sexa och i senaste starten så galopperade han efter 100 meter och hämtade sedan ikapp klart godkänt. Ett bra startspår här gör att kusken Stefan Persson bör kunna köra sig till ledningen och väl i den positionen så leder Wilson Laylock det här loppet länge och ska ses som det främsta motbudet. 

Min Vinnare: 9 Yuvaraj

Spets efter 500m: 6 Wilson Laylock

Skrällen: 8 Humanity Pellini 

Rankingen: A: 9,6 B: 8,3,4 C: 2,11,7,5,1,10DD-2 2140m Auto

I den andra avdelningen är det två hästar som höjer sig rätt så mycket över de övriga.

Min vinnare av loppet och spetsbudet är välstammade 3 Dear Wise As som i år på två starter tagit två tredjeplatser. I senaste starten så kördes han offensivt till ledningen efter 600 meter och höll sedan till tredjeplatsen på ett klart godkänt sätt. Känslan är att femåringens form bör komma allt mer och från ett fint utgångsläge här på nytt så kommer kusken Stefan Persson kunna köra Dear Wise As till ledningen återigen och denna gång räcker det hela vägen. 


Andrahästen i loppet är 5 Zebulon som hade ett bra första år på tävlingsbanan förra året med fyra segrar och en tredjeplats på tio starter. Han gör årsdebut här och har fått ett bra startspår vilket gör att kusken Carl Johan Jepson nog kan finna en rätt så bra position här åt fyraåringen. Toppformen sitter inte där direkt då det kommer att behövas något lopp i kroppen, men han är nog redo för en bra prestation och på sin grundkapacitet så ska Zebulon räknas. 

Min Vinnare: 3 Dear Wise As

Spets efter 500m: 3 Dear Wise As 

Skrällen: 10 Veyron Bros

Rankingen: A: 3,5 B: 10,12,8,1,6,11 C: 4,7,2,9


Lycka till!
Christoffer