Dagens Dubbel körs denna torsdag på Halmstadtravet. Jag spelar med min A-Grupp i den första avdelningen för att sedan spika i den andra vilket blir totalt två kombinationer.


Dagens Dubbel-Förslag Halmstad 4/7

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 1609m Auto

2 Ester Degli Dei är en toppmärr tränad i Holland som på karriärens tretton starter tagit tolv segrar och en andraplats. I år har det på tre starter blivit tre segrar där hon imponerade stort näst senast i fyraåringseliten för ston under Elitloppshelgen då hon satt en bit bak i kön men bjöd sedan på en virvlande avslutning och hann fram till seger. I senaste starten så var det ett uttagningslopp till den här finalen där hon som stor favorit tog över ledningen efter halva loppet och sedan så höll hon undan till en knapp seger efter att hon inte var som bäst den dagen. Stallet har kollat upp henne utan att hitta några fel och istället kan det troligtvis bero på att hon den dagen var brunstig. Här kommer hon ut från ett perfekt startspår vilket gör att hon kommer att sitta bra på det direkt från start och om sedan Ester Degli Dei är tillbaka i sitt normala jag så är detta en toppchans. 

3 Karaboudjan är en amerikanska som efter två blandade säsonger i USA som två och treåring bytte hemland till Sverige inför den här säsongen och har här utvecklats rejält. Efter att ha vunnit försöket till Drottningpokalen via en fin avslutning så var hon sedan en av favoriterna i finalen där hon kördes till ledningen efter 600 meter och sedan hade hon uppvisning. I senaste starten så startade hon under Elitloppshelgen i fyraåringseliten för ston och kördes då från ett bakspår till ledningen efter 600 meter i ett högt tempo och det blev då lite väl tufft och hon var slagen redan innan upploppet. Efter den urblåsaren så fick hon en månads tävlingsvila inför försöket till den här finalen och hon fick då från början springa utvändigt ledaren innan hon fick en rygg att gå med i på den sista bortre långsidan och via en rapp avslutning sedan så blev segern enkel. Här startar hon från ett fint utgångsläge vilket gör att hon kommer att sitta bra på det igen här i den främre träffen och känslan är att Karaboudjan är redo för en riktigt fin insats här och ska då räknas mycket tidigt. 


Min Vinnare: 2 Ester Degli Dei
Spets efter 500m: 2 Ester Degli Dei
Skrällen: 1 Kitty Hawk
Rankingen: A: 2,3 B: 1,9,4,6,5 C: 7,8,10 


DD-2 3140m Volt

12 Admiral As är en av Sveriges bästa hästar de dagar han tävlar på topp och förra året hade han en bra säsong då det på nio starter blev fyra segrar och två andraplatser samt över 2.6 miljoner kronor intjänat efter seger i bland annat Åbys Stora Pris. Han var under vintern i Frankrike där det blev två starter på Vincennes i Paris med en andraplats som bäst och han var i början av juni tillbaka på svensk mark då han inte var som bäst och fick springa en bit bak i kön innan han galopperade ute i tredjespår 350 meter före mål. Han bör dock gå framåt lite med det loppet i kroppen och nu provar man över lång distans vilket känns som en fördel för åttaåringen som trots att han startar med 40 meters tillägg står inför en väldigt fin uppgift här och Admiral As är för mig en gjuten spik. 

1 No Talking You är en klart bra tävlingshäst som härdats i rätt så tuffa sällskap och varit ute en hel del på V75 med klart bra resultat. I senaste starten så startade han från ett startspår längst ut bakom startbilen och backades då ner i kön vilket sedan gjorde det svårt att ta något i ett lopp som gick i ett högt tempo. Denna gång är utgångsläget klart bättre och med en passande smygresa på innerspår i ett lopp som är ganska så öppet bakom min vinnare så får No Talking You hoppas på lite tur med lucka till slut för då bör hans avslutning räcka en bit här. 


Min Vinnare: 12 Admiral As
Spets efter 500m: 1 No Talking You
Skrällen: 1 No Talking You
Rankingen: A: 12 B: 1,11,5,14,15,7,2,3,8 C: 9,13,6,10,4 Lycka till!
Christoffer