Dagens Dubbel körs denna lördag på Halmstadtravet. Jag spelar med båda mina A-Grupper i varje avdelning vilket blir totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Halmstad 6/7

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

2 Golden Rain ser ut att ha formen på topp för dagen då hon närmast kommer från två raka segrar båda tagna från ledningen och intrycken har varit bra. Nu spänner man bågen lite och går ut på V75 vilket givetvis är tuffare, men samtidigt så startar hon från ett perfekt startspår vilket kusken Jörgen Sjunnesson kommer att försöka utnyttja för att ge sexåringen en fin resa i den främre träffen och det blir här även barfota runt om igen precis som näst senast vilket är optimalt. Hon har enligt stallet blivit starkare i kroppen vilket då gör att hon bör klara av en lite längre distans här och om det bara löser sig hyfsat för Golden Rain så tycker jag att det är hon det ser bäst ut för här och då är hon min förstahäst i ett lite halvöppet lopp. 

12 Nova Mahiron är den som har tjänat mest pengar i det här loppet och får därför i den här spårtrappan det sämsta startspåret vilket stallet visste om att risken fanns för när man anmälde. Jag tycker dock att hon står väldigt fint till här i den här propositionen och hon gör alltid sitt bästa i loppen och är med långt framme. Hon årsdebuterade för 2.5 månad sedan på V75 och var då väldigt bra som tvåa från ledningen efter att det hade gått fort under loppet och efter det så åkte hon på en halsinfektion av ett rejälare slag i maj vilket gjort att hon inte har kunnat starta fram tills nu. Hon kommer dock enligt rapporter väl förberedd inför detta och brukar även gå bra efter uppehåll och om bara kusken och tränaren Thomas Uhrberg kan hitta de rätta vägarna här på ett hyfsat sätt så tycker jag att Nova Mahirons normalt sett starka avslutning ska räcka långt här. 


Min Vinnare: 2 Golden Rain
Spets efter 500m: 5 Caradja
Skrällen: 10 Harper D.K.
Rankingen: A: 2,12 B: 5,10,8,3,1,9 C: 4,7,10,11 


DD-2 2140m Auto

7 Queen Belina är en toppmärr som hade fina framgångar som tre och fyraåring där hon under hösten förra året vann Breeders Crown. I år har hon under sitt första år som äldre häst kommit igång med fem starter och tagit en tredjeplats som bäst vilket känns lite snålt eftersom hon sett rätt så fin ut. I senaste starten på Rättvik så var hon ute mot äldre Elithästar där hon tog hand om ledningen efter en snabb öppning och släppte sedan över den för att få en resa i rygg på ledaren och efter att hon hade svårt att följa sista halvvarvet så blev det en femteplats. Till den här starten kan man säga att hon verkligen går ner i klass och står väldigt fint till här i ett lopp som är öppet för alla ston medans Hingstarna och Valackerna max får ha tjänat 1.7 miljoner kronor. Till den här starten så blir det barfota runt om igen vilket är optimalt och dessutom så hoppar kusken Björn Goop upp i sulkyn och han bör kunna få rätt så bra snurr på henne både från start och till slut och det jag ser framför mig här är att Queen Belina tidigt sitter i ledningen här och väl därifrån finns det ingen som kan ta sig förbi henne och hon är en rolig förstahäst i loppet. 

1 Mulberry har verkligen tänt till sedan han i höstas bytte tränare till Christoffer Eriksson som under våren lät sin adept göra ett par starter i Frankrike med fina resultat och har på slutet fortsatt att leverera fina insatser. Sexåringen kommer närmast från två raka andraplatser där han näst senast i Norge fick göra jobbet utvändigt ledaren sista 1300 meterna och höll då bra och i senaste starten på V75 så fick han en resa långt bak i kön men kom då fram mellan hästar runt slutsvängen och avslutade sedan väldigt bra när luckan kom in mot upploppet och formen är riktigt bra för dagen. Den här gången så har han lottats till ett klart bättre utgångsläge än senast även om det inte är helt optimalt då han inte kan hålla någon ledning, men en fin resa i den främre träffen bör det bli för Mulberry här som om det bara löser sig lite är segerfarlig. 


Min Vinnare: 7 Queen Belina
Spets efter 500m: 7 Queen Belina
Skrällen: 12 Iceland Falls
Rankingen: A: 7,1 B: 4,3,12,8,2,9 C: 10,5,6 Lycka till!
Christoffer