Dagens Dubbel körs denna fredag på Halmstad och Rättvik. Jag spelar med båda mina A-grupper i varje avdelning vilket är totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Halmstad/Rättvik 3/5

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Volt

7 Sweet Day inledde sin karriär under hösten i fjol som treåring då det på två starter blev en seger. I år har hon börjat klart bra med en seger och två andraplatser på fyra starter och hon har visat rätt så fin kapacitet för klassen. Just segern kom för tre starter sedan då hon från ledningen fick bestämma tempot efter eget behag och vann säkert till slut vilket hon följde upp med en fin andraplats i starten efter och senast så höll hon bra till femteplatsen efter en tuff resa utvändigt ledaren. Denna gång tycker jag att uppgiften ser väldigt intressant ut då hon har lottats till ett optimalt utgångsläge som hon även kan utnyttja då hon är kvick ut den första biten och här kommer kusken och tränaren Tommy Karlstedt har siktet inställt på ledningen. I den positionen ser Sweet Day ut att trivas bra och detta bör vara en rätt så skaplig segerchans. 

2 Caddie Skott är en lovande dam som inlett karriären fint med två segrar och två andraplatser på sina fem första starter. I senaste starten för snart två månader sedan så var hon lite sämre och det visade sig då att hon var sjuk och har efter det fått ta igen sig och visst kan det behövas något lopp i kroppen för henne för att kunna komma igång igen. Grundkapaciteten är dock som bekant hög och om bara Caddie Skott kliver iväg här från start så kommer hon att få en fin resa i den främre träffen och hon ska då räknas med klart bra segerchans. 


Min Vinnare: 7 Sweet Day
Spets efter 500m: 7 Sweet Day
Skrällen: 1 Diamante Sotto 
Rankingen: A: 7,2 B: 6,5,10,1,9 C: 4,8,3


DD-2 2140m Volt 

9 Nikylon är en herre med fint kunnande men som också strular till det för sig en hel del med galopper. Han har nu fått tre lopp i kroppen efter lite vila och tog årets första seger i näst senaste starten då han efter en kortare startgalopp fick en resa i fjärde par invändigt, och när luckan sedan kom utåt 500 meter före mål så bjöd femåringen på en rejäl avslutning till seger. I senaste starten så provade man V75 och han fick då en fin resa men galopperade bort en förmodad framskjuten placering. Här går han ner i klass sett till motståndet och som alltid när det gäller Nikylon så tävlar han mest mot sig själv och om han bara travar hela vägen den här gången så är det inget snack om att han är fältets bästa häst. 

7 Udine Celeber är en rätt så nyttig tävlingshäst som hade ett rätt så skapligt fjolår med två segrar och tre andraplatser på tolv starter. I år har hon inte riktigt fått det att stämma än men gjorde det ändå klart bra i senaste starten då hon från ett hopplöst utgångsläge höll farten klart bra ute i spåren till en fjärdeplats. Det loppet bör ha fört fram henne formmässigt till den här starten och det blir barfota fram för första gången i karriären vilket är en intressant ändring och om Udine Celeber kan få en fin ryggresa här av kusken Mats Djuse så ska hon räcka långt här. Min Vinnare: 9 Nikylon
Spets efter 500m: 3 Joe The Juice Sisu
Skrällen: 3 Joe The Juice Sisu 
Rankingen: A: 9,7 B: 12,3,13,10,1,8,2,6 C: 14,11,4,5Lycka till!
Christoffer