Dagens Dubbel körs denna tisdag på Jägersro i Malmö. Jag spelar med båda mina A-grupper i respektive avdelning vilket blir totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Jägersro 30/4

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

5 Global Delightful är i grunden en rätt så fin märr som dock blandar och ger lite i sina prestationer. I år på tre starter har det blivit en andraplats som bäst och den kom i näst senaste starten då hon från ledningen höll bra efter att ha sprungit på i ett rätt så jämnt tempo. I senaste starten så fick hon en resa en bit bak i kön efter att ha startat från ett bakspår och hon avslutade då klart bra till en femteplats så formen ska ändå vara rätt så bra för dagen. Här startar hon från ett perfekt startspår för hennes del mitt bakom startbilen och därför kan kusken Peter Untersteiner ha siktet inställt på ledningen här och om hon sedan kan få dämpa tempot en bit så kan Global Delightful rinna undan till seger här. 

9 Muro Beach Pellini är en fin tävlingshäst som segrat i tre av karriärens nio starter. För dagen så visar hon fin form och avslutade senast vasst över upploppet fram till andraplatsen och hon bör ha gått framåt i form till den här starten med det loppet i kroppen. Från det här utgångsläget så kommer det dock att krävas lite tur under loppets gång för att hon ska hamna rätt på det, men om det löser sig här för Muro Beach Pellini så lär hon avsluta loppet bra även denna gång och då motståndet ser rätt så passande ut så ska det här vara en lämplig uppgift.


Min Vinnare: 5 Global Delightful
Spets efter 500m: 5 Global Delightful
Skrällen: 10 Lotte Greenwood
Rankingen: A: 5,9 B: 6,10,11,8,4,3,7,2


DD-2 2140m Auto

1 Hipster D.K. är en segervan dansk gäst som vunnit mer än en tredjedel av karriärens lopp. Han har i år på sex starter tagit två segrar och två andraplatser och har på slutet gjort två raka starter just på Jägersro och han var väldigt fin som tvåa i senaste starten efter en rejäl avslutning. Startspåret den här gången är passande för femåringen som är kvick ut den första biten och det lär säkert göras ett försök på att nå till just ledningen från kusken och tränaren Steen Juul vilket jag tror lyckas och väl i den positionen så är Hipster D.K. hästen att slå för övriga.

10 Global Difference hade en fin utveckling ifjol som fyraåring då det på tretton starter blev nio pallplaceringar varav fem stycken segrar samt över 336 tusen kronor. I senaste starten var femåringen ute på V75 där han gjorde det riktigt bra som tvåa efter en vass avslutning och det var ett fint formintryck. Han går till den här starten ner i klass sett till motståndet, men har samtidigt lottats till ett bakspår och det kommer härifrån krävas lite tur men om just turen är på Global Difference sida här så bör hans avslutning räcka långt här och han är ett hett segerbud.


Min Vinnare: 1 Hipster D.K.
Spets efter 500m: 1 Hipster D.K.
Skrällen: 3 America Dream
Rankingen: A: 1,10 B: 4,3,8,2,7,9,11 C: 12,5,6Lycka till!
Christoffer