Dagens Dubbel körs denna tisdag på Jägersro i Malmö. Jag spelar med båda mina A-Grupper i varje avdelning vilket blir totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Jägersro 4/6

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

2 Power Håleryd är en herre med bra kunnande i grunden som inför den här säsongen flyttades till Johan Untersteiners stall. För denne debuterade femåringen i slutet av februari men var då inte bra och det visade sig att han var sjuk i den starten vilket gjorde att han fick en tävlingspaus på närmare tre månader fram tills senaste starten i mitten av maj. Han var då riktigt fin när han mot ett lite enklare sällskap tog hand om ledningen efter 300 meter och sedan han fått bestämma tempot efter eget behag så försvann han sedan till en enkel seger. Det loppet bör ha fört fram honom och återigen startar han från ett passande utgångsläge då han är kvick ut den första biten och i ledningen har han 3 segrar på 4 försök i karriären. Taktiken från duktiga kusken Wilma Karlsson är given och det är att köra till tät och sedan stanna där hela vägen in i mål tillsammans med Power Håleryd vilket jag att man lyckas med.

10 Kenobi Mearas är en fin herre som efter en klart bra första säsong på tävlingsbanan under fjolåret har startat tre gånger i år och i senaste starten kom årets första seger. Han mötte då ett enklare sällskap och kördes till ledningen efter ett par hundra meter och drog sedan på i ett eget tempo och kunde rycka ifrån de övriga konkurrenterna ytterligare in mot upploppet och segern blev säker till slut. Den här gången är uppgiften klart tuffare med ett bakspår samtidigt som även motståndet är svårare, men det rör sig om en fin tävlingshäst detta som med litet tur från start bör kunna komma igenom rätt så bra ändå och om Kenobi Mearas bjuder på en normal prestation här så ska han räknas mycket tidigt.


Min Vinnare: 2 Power Håleryd

Spets efter 500m: 2 Power Håleryd

Skrällen: 7 Camelot As

Rankingen: A: 2,10 B: 1,3,7 C: 9,4,5,8DD-2 2140m Auto

4 Lightning Stride var igång och startade redan som tvååring och följde upp det med en fin treåringssäsong förra året som gav tre segrar och två tredjeplatser på elva starter samt över 571 tusen kronor. I år har hon börjat bra då hon tog sig till final av Drottningpokalen i början av maj där hon slutade femma vilket hon även gjorde i senaste starten då hon tappade en hel del mark 1000 meter före mål efter att hon nästan gått omkull efter en tight situation, men hon repade sig bra från det och gick i mål med bra fart. Formen är fin för dagen enligt stallet som här är nöjda med startspåret då hon är kvick ut den första biten och med en fin resa lite längre fram i fältet denna gång så är chansen stor att första årssegern kommer här för Lightning Stride.

3 LaFerrari Dimanche har efter ett litet mellanår förra året gjort det bra i år då det på åtta starter blivit fem pallplaceringar varav en seger. Det var nära att det blev ytterligare en seger i senaste starten då hon tog hand om ledningen efter 300 meter och blev sedan överraskad av en snabb häst med varvet kvar till mål, vilket innebar att hon då fick lifta med i rygg på ledaren fram tills 300 meter före mål då hon satte in slutstöten och var nära segern men fick ge sig med en nos. Återigen står hon fint till med ett bra utgångsläge och denna gången vill nog kusken Malte Handfast köra i ledningen hela vägen och från den positionen säljer sig LaFerrari Dimanche dyrt och hon ska räknas mycket tidigt.

Min Vinnare: 4 Lightning Stride

Spets efter 500m: 3 LaFerrari Dimanche

Skrällen: 7 Eight Hour

Rankingen: A: 4,3 B: 7,9,10,6,8,2,5 C: 1,11

Lycka till!

Christoffer