Dagens Dubbel körs denna tisdagskväll på Jägersro i Malmö och jag väljer att spela med mina A-grupper i båda loppen vilket blir totalt sex kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Jägersro 5/3

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2640m Volt

Första avdelningen är ett långlopp där jag har tre hästar med i A-gruppen. 

Förstahästen är 6 Flirting Diamond som gjort det klart bra under vintern då han har startat på kontinuerligt och på årets fyra starter har det blivit två segrar. I senaste starten så kördes han offensivt fram utvändigt ledaren innan han fick en lucka ner i rygg på ledaren där han sedan hakade på bra fram till en tredjeplats bakom bra hästar. Formen är enligt stallet väldigt bra då han tränar fint och även om han startar med 20 meters tillägg här så kan man inte klaga på utgångsläget som är bra och kusken Stefan Persson bör finna en rätt så lämplig position åt sjuåringen. Med en fin insats så står han sig riktigt bra här och det är svårt att inte hamna på Flirting Diamond som förstahäst i ett rätt så svagt lopp. 

Främsta motbudet tycker jag att högkapable 10 Akilles Face är. Han hade ett svagt år förra året då det endast blev sex starter utan någon vidare framgång. Han årsdebuterade i slutet av februari då han kördes till ledningen kort efter start och sedan drog på i ett rätt så jämnt tempo, men han mattades till slut och fick nöja sig med en fjärdeplats. Med det loppet i kroppen så kommer nu formen att vara ännu bättre och om han sitter hyfsat på det inför slutvarvet här så kan Akilles Face bli svår att stå emot, för han är van vid att möta klart tuffare motstånd än detta. 

3 Bowler Day är den troliga ledaren av loppet och är ofta med långt fram i loppen när han får det att stämma. Han gör årsdebut här efter 3.5 månaders vila, men är väl förberedd enligt stallet som hoppas på en bra position. Taktiken är given från kusken och tränaren Fredrik Persson och det är att nå ledningen för att sedan köra i den positionen så länge lampan lyser, och om Bowler Day kan få dämpa tempot en bit väl i ledningen så kan han bli svår att nå. 

Ytterligare en häst värd att nämna för er som vill gardera ytterligare är 4 Akal Face som i grunden är rätt så hygglig, men som är lite ojämn av sig. Han har gjort fem starter i år med två andraplatser som bäst. Lite halvlurigt utgångsläge här med ett snävt startspår, men om kusken Dante Kolgjini kan få iväg Akal Face från start så kommer ekipaget få en rätt så bra resa och med lite klaff samtidigt som hästarna i min A-grupp har en sämre dag så kan detta vara en rolig skräll att ta med. 


Min Vinnare: 6 Flirting Diamond

Spets efter 500m: 3 Bowler Day

Skrällen: 3 Bowler Day

Rankingen: A: 6,10,3 B: 4,2,8 C: 5,9,11,7,1,12
DD-2 2140m Auto

I den andra avdelningen så tycker jag att två hästar höjer sig över de övriga. 

Spetsbudet och min vinnare av loppet är 1 Microburst som visade bättring förra året då hon tog två segrar på elva starter. Nu har hon bytt tränare till Johan Untersteiner som hon här i samband med sin årsdebut gör första starten för och det ska bli spännande att se hur femåringen kan utvecklas i ny regi. Startspåret här är optimalt då hon är snabb ut den första biten och plan a kommer att vara att försöka svara upp ledningen och sedan köra i den positionen, och väl där så tycker jag att Microburst är hästen att slå för övriga. 

7 Peak Of Glory är det givna motbudet då det är hon som kanske visat mest i fältet med sina fyra segrar på åtta starter hittills i karriären. I årets två starter så har man gjort resan upp till huvudstadsbanan Solvalla där hon fått stöta på rätt så bra motstånd och inte fått någonting med sig. Nu slipper fyraåringen resa den här gången vilket kan vara till hennes fördel och om Peak Of Glory med två lopp i kroppen kan hitta tillbaka lite till det hon visade ifjol så är hon en het segerkandidat här. 

Ytterligare två motbud att nämna är de andra två hästarna från Johan Untersteiners stall. 
4 Global Delightful är en helt okej tävlingshäst även om hon inte varit så bra som man kanske hoppats på, men hon har fått en vila på två månader och kommer väl förberedd till den här starten och med hjälp av ett bra startspår så kommer fyraåringen att sitta bra till. Dessutom blir det barfota runt om och en amerikansk sulky på här, och med lite klaff så kan Global Delight sitta där som loppets skräll. 

Ytterligare en häst från samma stall är 5 Global Delicious som startat på mer kontinuerligt under vintern och gjort det godkänt, även om hon inte visat samma form som under hösten. I senaste starten så var hon godkänd som trea efter att ha fått göra en hel del grovjobb själv under slutvarvet och känslan är lite att hon kommer allt mer i form för varje lopp hon får nu. Startspåret är bra här och med en fin resa långt fram så kan Global Delicious möjligtvis tacka för det genom att spurta till en skrällseger här. Min Vinnare: 1 Microburst

Spets efter 500m: 1 Microburst

Skrällen: 4 Global Delightful

Rankingen: A: 1,7 B: 4,5,6,10,8,11,2,9 C: 3
Lycka till!
Christoffer