Dagens Dubbel körs denna torsdag på Jägersro. Jag spelar med en spik i den första avdelningen och tar sedan två hästar i den andra vilket blir totalt två kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Jägersro 9/5

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2640m Volt

1 Rustico visade fin form vid segern senast som han tog från ledningen efter att ha haft full kontroll hela loppet igenom. Även denna gång så står sexåringen inför en intressant uppgift även om motståndet är tuffare och distansen lite längre, men han har samma startspår och lär vara den som tar hand om ledningen här. Väl i den positionen så trivs han bra då han därifrån tagit tre segrar på sex försök och om han kan ha lika god kontroll även denna gång samtidigt som formen sitter där den ska så ska Rustico ses med en mycket bra segerchans här.

2 Global Dictator är en rätt så fin tävlingshäst som ofta är med i den främre träffen och har i år på sex starter tagit en seger och tre tredjeplatser. I senaste starten i slutet av april så kom så årets första seger då han kördes offensivt till ledningen efter 500 meter och sedan efter att ha fått bestämma tempot efter eget behag så höll han till slut undan även om det var med knapp marginal. Även denna gång så står femåringen bra till med ett fint startspår samtidigt som den långa distansen passar fint och med en fin resa här samtidigt som det löser sig hyggligt till slut för Global Dictator så ska han räcka en bit här.


Min Vinnare: 1 Rustico 
Spets efter 500m: 1 Rustico 
Skrällen: 5 Luca Barosso 
Rankingen: A: 1 B: 2,5,11,7,13,8 C: 9,3,10,14,4,6,12


DD-2 2140m Auto

6 Evandro Degli Dei är en spännande italienare som på karriärens tjugo starter varit bland de tre främsta i tolv av dessa varav fem stycken har slutat med seger. Han är sedan en månad tillbaka hos sin tränare Alessandro Gocciadoro som han inledde karriären hos innan han bytte tränare för ett tag och gör därför en mycket spännande första start här på svensk mark. Fyraåringen tog årets första seger i senaste starten vilket enligt stallet även var karriärens bästa insats då han tävlade barfota runt om för första gången i karriären och den balansen fortsätter man med här vilket är ett plus. Utgångsläget här är bra då han är kvick ut den första biten och med siktet inställt på ledningen så ska det här vara en toppchans för Evandro Degli Dei som dock tål att göra en hel del grovjobb själv från andra positioner.

1 Emerald Island har haft en häftig utveckling på sina sex starter i år som gett fem segrar och en andraplats. I senaste starten så besökte man just Jägersro och startade på V75 där han som favorit tog hand om ledningen direkt från start och sedan vann han enkelt via ett fint intryck. Startspåret här går inte att klaga på då han är kvick ut den första biten men det är svårbedömt om han kan hålla upp ledningen eller inte. Något som är säkert är att femåringen kommer att få en fin resa i den främre träffen och om det stämmer här för Emerald Island så är han bra nog att vinna det här loppet.Min Vinnare: 6 Evandro Degli Dei
Spets efter 500m: 6 Evandro Degli Dei
Skrällen: 4 General Job 
Rankingen: A: 6,1 B: 4,2,5,3,7,12,10 C: 11,9


Lycka till!
Christoffer