Dagens Dubbel körs denna onsdag på Jägersro och Solvalla. Jag spelar med mina A-grupper i varje avdelning vilket är totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Jägersro/Solvalla 10/4

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Volt

13 Ture L.A. hade ett bra fjolår med fyra segrar på elva starter och över 410 tusen kronor intjänat. Han gör här årsdebut efter att han inte har startat sedan i slutet av december och han kommer att behöva lopp i kroppen innan toppformen sitter där, men enligt stallet så är han rejält tränad inför detta och man tror på en bra insats direkt. Sjuåringen brukar dessutom gå bra efter vila och från ett fint startspår här så kommer Ture L.A. att komma iväg bra och få en fin position trots 20 meters tillägg och om sedan det klaffar med löpningsförloppet så kommer det komma en rejäl avslutning och då bör han besegra det här motståndet. 

7 Steady Victory visar fin form för dagen och vann senast på ett mycket bra sätt då han från 20 meters tillägg kom fram utvändigt ledaren med varvet kvar till mål och efter att ha kopplat greppet om segern 200 meter före mål så blev segern enkel. Sexåringen trivs bra i ledningen där han fortsatt är obesegrad efter tre försök och här ifrån ett fint utgångsläge så kommer taktiken att vara given och det är att nå till just fronten. Sedan vill givetvis kusken Kevin Oscarsson köra där och Steady Victory kommer att leda det här loppet in i det längsta och ska ses med hyfsad segerchans. 

Min Vinnare: 13 Ture L.A. 

Spets efter 500m: 7 Steady Victory

Skrällen: 9 Amorcer LeVallo

Rankingen: A: 13,7 B: 9,2,11,6,10,8,12,14,4 C: 3,5,1,15

DD-2 2140m Auto

1 Decision Maker har haft mycket fin form under en längre tid och utvecklats på ett häftigt sätt under vintern. På årets fyra starter har det blivit tre segrar och en andraplats där hon i senaste starten vann mycket enkelt från ledningen och formen är verkligen på topp. Även denna gång är förutsättningarna optimala med ett innerspår bakom startbilen som kommer innebära att kusken Björn Goop med enkelhet kommer att hålla upp ledningen här tillsammans med Decision Maker och sedan i den positionen så blir hon mycket svårslagen. Spets och slut! 

4 Felicia Zet hade en fin fjolårssäsong med fem segrar på åtta starter och över en miljon kronor intjänat. I år har man provat lyckan i Frankrike utan att få med sig någonting där och hon var i senaste starten tillbaka på svensk mark då hon efter en tuff öppning höll bra till andraplatsen. Med det loppet i kroppen som var hennes första på en månad så bör hon ha gått framåt inför den här starten, och från ett fint startspår här så kommer Felicia Zet att få en fin resa och ska räknas mycket tidigt och är ett givet motbud. 

Min Vinnare: 1 Decision Maker 

Spets efter 500m: 1 Decision Maker 

Skrällen: 2 Rosemary Tile 

Rankingen: A: 1,4 B: 2,5 C: 7,3,6Lycka till!
Christoffer