Hej alla travälskare,

Mitt namn är Christoffer Svensson och jag är en 31-årig travfantast som verkat inom travet i mer än halva mitt liv främst som hästägare, men jag har även kört ett par travlopp och jobbat utomlands som trader. Från och med 12/2 kommer ni kunna få ta del av mina tips här på rekatochklart och jag hoppas kunna bjuda er läsare på en och annan vinnare.På Dagens Dubbel denna afton så har vi ett rätt så enkelt lopp på förhand där jag spikar, samtidigt som den andra avdelningen är mer svårlöst.


Dagens Dubbel-Förslag Jägersro/Solvalla 14/2

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15DD-1 2140m Auto

Första avdelningen på Dagens Dubbel denna onsdagskväll är ett rätt så ojämnt lopp där det är ett par hästar som höjer sig kraftigt över de andra, men det är en häst som står för den stora klassen i gänget.

Jag väljer att spika 4 That`s So Spicy som visat sig vara en väldigt fin tävlingshäst och hävdat sig väldigt bra mot tufft motstånd även på V75 under vintern. Han står bra till här och möter ett motstånd som han normalt är klassen bättre än och från ett bra startspår så kan kusken och tränaren Hanna Lähdekorpi placera sin adept i ledningen efter ett par hundra meter och sedan är det spel mot ett mål.

Motståndet är av väldigt blandad kvalitet där jag väljer att lyfta fram två stycken som höjer sig över resten.
 
3 Tidore Degato har gjort det bra under vintern med jämna resultat och står bra till här med ett bra startspår och kommer att få en fin resa i den främre träffen här. Någon ledning vill man nog inte köra i här då han vek ner sig därifrån i sin senaste start och istället får man hoppas på en invändig resa, helst i rygg ledaren och sedan lucka till slut. 11 Rock The Sock har även hon fin form med två segrar på sina tre senaste starter och även matchats på V75 tidigare. Startspåret den här gången drar ner chanserna, men med lite tempo på loppet så kommer man in i loppet och då kan hennes spurt duga bra till slut.


Min Vinnare: 4 That`s So Spicy

Spets efter 500m: 4 That`s So Spicy

Skrällen: 11 Rock The Sock

Rankingen: A: 4 B: 3,11DD-2 2140m Auto

Ett klart mer svårlöst lopp än den första avdelningen där man kan ta med flera hästar.

6 B.W.L.Fighter var riktigt bra vid seger i sin senaste start då han från ledningen utklassade sitt motstånd. Han står bra till även den här gången med ett bra startspår och är min vinnare av loppet då han biter ifrån sig bra från ledningen.

2 Delta Wise As är en italienare som gör en spännande första start på svensk mark här och från ett bra utgångsläge så kommer han att få en fin resa i den främre träffen och med lite tur så tror jag han räcker långt här.

1 Pay Me har gott kunnande och visat fin form på slutet efter ett längre uppehåll. Startspåret här är inte till hans fördel då han inte är snabb ut, men om kusken Jorma Kontio kan hitta ut i ett tidigt skede utav loppet så ska man ta han på största allvar.

12 Woodcutter är min skräll i loppet då han senast gjorde comeback efter 14 månaders vila och satt då fast i mål som femma efter en invändig resa. Med det loppet i kroppen så bör formen vara än bättre nu och även om startspåret kan vara lite lurigt här så kommer han att runda de flesta.

10 Tom`s Got Drive visade fin kapacitet för sin tidigare tränare Reijo Liljendahl där han på tio starter tog fyra segrar förra året. Nu har han bytt regi inför den här säsongen och återfinns nu hos Rikard Jansson som här debuterar sin nya adept. Startspåret kunde varit bättre, men härifrån får han en rätt så snäll resa och kommer försöka ta ner så många konkurrenter som möjligt i spurten. Ska ses som en segerkandidat på sin fina grundkapacitet.

För er som söker ytterligare hästar att gardera med så är 3 Many Behind en rätt så jämn häst som matchats mycket på V75 på slutet och gjort det klart bra och står här med ett bra startspår samtidigt som hon får en duktig kusk i Örjan Kihlström bakom sig. 8 Inshallah d`Estino har bra kapacitet de dagar han fungerar vilket han gjorde vid senaste starten då han var rejäl och vann efter en tuff resa utvändigt ledaren. Här har han dock lottats till ett svårt utgångsläge och kommer att behöva en hel del tur, men kapaciteten finns där.

Min Vinnare: 6 B.W.L.Fighter

Spets efter 500m: 6 B.W.L.Fighter

Skrällen: 12 Woodcutter

Rankingen: A: 6,2,1,10,12 B: 3,8Lycka till!
Christoffer