Dagens Dubbel körs denna onsdagskväll på Jägersro och Solvalla där jag väljer att spela med min A-grupp i den första avdelningen och sedan spelar jag med min förstahäst i den andra.


Dagens Dubbel-Förslag Jägersro/Solvalla 27/3

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 1640m Auto

12 Ytowns Magnifik är en fartfylld och rejäl herre som börjat karriären strålande med fem segrar på hans åtta första starter. Han har på slutet radat upp segrarna och kommer till den här starten på jakt efter att få bygga ett staket då han har fyra raka segrar inför denna. Han har inför den här starten fått en paus på 1.5 månad vilket är nyttigt för honom då han lägger väldigt mycket energi i loppen. Här är utgångsläget inte särskilt roligt, men det kan vara bra för honom med en ryggresa om han inte blir alltför pigg, för annars så behöver nog kusken och tränaren Joakim Lövgren avancera framåt tidigt med sin adept. Fyraåringen har visat ett väldigt fint kunnande och ser väldigt kraftfull ut på tävlingsbanan, så trots ett jobbigt utgångsläge här så måste jag tro på Ytowns Magnifik även denna gång. 

2 Casteggio är en spännande italienare som visat bra fart hemma i Italien tidigare. Han gjorde debut på svensk mark i sin senaste start i slutet av februari och galopperade då efter 200 meter efter att ha öppnat rätt så fort. Till denna starten väljer stallet att hänga på en amerikansk sulky vilket känns intressant och från ett bra utgångsläge över en passande kort distans så tycker jag att Casteggio med en fin resa samtidigt som han travar denna gång ska ses som en given utmanare om segern. 

3 Slave To Love Cal har inlett det här året riktigt bra med två segrar och en tredjeplats på tre starter. Han är allround då han har vunnit både från ledningen och bakifrån. Han är snabb ut den första biten och från ett fint utgångsläge här så kommer taktiken vara given från kusken och tränaren Wim Paal och det är att nå ledningen precis som segermelodin var i den senaste starten. Väl i fronten så trivs Slave To Love Cal bra och han leder det här loppet mycket länge. 

Min Vinnare: 12 Ytowns Magnifik

Spets efter 500m: 2 Casteggio

Skrällen: 4 Capo Face 

Rankingen: A: 12,2,3 B: 4,1,7,9,8,6,5,11,10


DD-2 1640m Auto

5 Pellegrino Pellini är i grunden en lovande herre som årsdebuterade på absolut bästa sätt i mitten av mars då han kördes till ledningen i första sväng och väl i den positionen så blev det sedan väldigt enkelt efter att ha avslutat sista 800 meterna via 1.11.8. Med det loppet i kroppen så kommer nu formen att vara framflyttad och från ett fint utgångsläge här mitt bakom startbilen så tror jag nog att kusken William Ekberg är sugen på att prova för ledningen igen och jag tycker att det ska vara god chans att man når till den positionen på nytt. Om det sedan inte blir något toktempo här under loppets gång så ska Pellegrino Pellini stå sig bra även denna gång och är en rolig vinnare av det här loppet.

7 Dreamtide har visat rätt så fin kapacitet hittills och har i år på fem starter tagit en seger och en andraplats. Andraplatsen kom i senaste starten i början av mars då han tog hand om ledningen efter 200 meter för att sedan släppa den efter 600 meter, och när väl luckan sedan kom på upploppet så avslutade fyraåringen bra bakom en sådan fin häst som Mellby Lion. Startspåret här är lite tuffare men hon bör ändå kunna finna en rätt så fin position med hjälp av sin startsnabbhet, och då det återigen blir barfota runt om här vilket var en växel senast så ska Dreamtide ses som en het utmanare här.

3 K.F.C. Sox är en rätt så käck häst som inte varit utanför prispallen hittills på sina sex starter och tagit en seger. Under februari blev det två raka andraplatser där han senast gjorde det bra efter att ha fått göra grovjobbet utvändigt ledaren under slutvarvet. Inför detta har han fått en paus på en månad vilket lämnar ett frågetecken kring formen, men enligt stallet så har han utvecklats fint och från ett fint utgångsläge här så kommer K.F.C. Sox att få en fin resa och med det han har visat tidigare så ska han räcka långt även här. 

Min Vinnare: 5 Pellegrino Pellini

Spets efter 500m: 5 Pellegrino Pellini 

Skrällen: 1 Joanne Leejs

Rankingen: A: 5,7,3 B: 1,8,9,4,6,11 C: 2,10,12


Lycka till!
Christoffer