Dagens Dubbel körs denna söndag i Norge på Jarlsberg och jag spelar med en häst i varje avdelning.


Dagens Dubbel-Förslag Jarlsberg 7/7

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2100m Auto

3 Y.Not Diamant är en tyskfödd topphäst som firar stora framgångar i Tyskland men som också på svensk mark visat att han räcker långt. I år har det på fyra starter blivit tre segrar och en tredjeplats och i senaste starten så var han väldigt bra som trea efter att han tagit hand om ledningen och sedan fått en het häst över sig vilket gjorde att han var tvungen att släppa och därefter fick han göra grovjobbet utvändigt ledaren under slutvarvet. Här har han lottats till ett klart bättre startspår än senast och siktet är förstås inställt på ledningen här från kusken Robin Bakker som sedan vill försöka köra i den positionen hela vägen och här blir Y.Not Diamant svårslagen. 

4 Staro Mack Crowe är en rejäl herre som hade ett fint fjolår då han sprang in över 2.3 miljoner kronor. I år har femåringen endast fått med sig två tredjeplatser på sju starter men har samtidigt matchats i tuffa lopp och gjorde det senast bra som femma i Norrbottens Stora Pris. Han har även haft lite väl otur i spårlottningen men har här lottats till ett fint utgångsläge och med en fin resa i den främre träffen här så tycker jag att Staro Mack Crowe är bra nog för att segerstrida i det här sällskapet. 

Min Vinnare: 3 Y.Not Diamant
Spets efter 500m: 3 Y.Not Diamant
Skrällen: 5 Digital Dominance
Rankingen: A: 3 B: 4,10,1,9,5 C: 2,8,6,7 


DD-2 2100m Auto

5 Önas Prince är en av Sveriges bästa hästar som nu klivit över 13 miljoner kronor intjänat under karriären. I år har han på fem starter tagit tre segrar och det var en häftig insats han levererade för tre starter sedan då han i Paralympiatravet på Åbytravet utklassade sitt motstånd. Efter det så var det Elitloppet som gällde och efter att ha tagit sig till final som fyra i försöket efter ett lopp i rygg på ledaren och sedan hade han inget att ge i finalen. Nu har han fått ladda om med sikte mot just det här loppet och från ett perfekt startspår så kommer kusken och tränaren Per Nordström att köra för ledning här och väl där så är Önas Prince hästen att slå. 

1 Devilish Hill är en amerikanare som gjorde det klart bra som yngre häst i USA men som inför den här säsongen kom till Norge och har för sin nya tränare Geir Vegard Gundersen gjort två starter. I årsdebuten näst senast så var han ute i fyraåringseliten under Elitloppshelgen och fick då en perfekt resa i rygg på ledaren och när väl luckan kom så sköt han till väldigt bra och hann fram till seger. Efter den segern så fick han sedan en inbjudan till Norges största lopp Oslo Grand Prix där han återigen fick en fin resa och han hängde då bra med som fyra. Nu möter han återigen ett väldigt tufft motstånd men från ett bra startspår även denna gång så kommer det att bli en fin resa i den främre träffen på nytt och om det löser sig här för Devilish Hill så är han med långt framme återigen. 


Min Vinnare: 5 Önas Prince
Spets efter 500m: 5 Önas Prince
Skrällen: 1 Devilish Hill
Rankingen: A: 5 B: 1,3,2,10,6,4 C: 7,9,8 Lycka till!
Christoffer