Hej alla travälskare,
Mitt namn är Christoffer Svensson och jag är en 31-årig travfantast som verkat inom travet i mer än halva mitt liv främst som hästägare, men jag har även kört ett par travlopp och jobbat utomlands som trader. Från och med 12/2 kommer ni kunna få ta del av mina tips här på rekatochklart och jag hoppas kunna bjuda er läsare på en och annan vinnare.


Dagens Dubbel denna fredagskväll hämtar vi ifrån Jarlsberg i Norge och Boden. Jag väljer att spela med fyra hästar i den första avdelningen och sedan spikar jag 4 Humble Stance i den andra avdelningen. 


Dagens Dubbel-Förslag Jarlsberg/Boden 23/2

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 1609m Auto

Den första avdelningen denna fredagskväll hämtar vi från Jarlsberg i Norge där jag väljer att plocka med fyra hästar. 

Förstahästen i loppet är 6 Access som var förbättrad senast efter ett par småändringar och vann rätt så enkelt. Nu riskerar han att få göra en hel del grovjobb här då han inte är så snabb ut den första biten, men man ska sätta på en amerikansk sulky här och dessutom låta honom få springa barfota fram och med det intrycket som Access gav senast så är han min förstahäst här i ett öppet lopp. 

Främsta motbudet är 3 Lucca som matchats mot tuffa hästar och hade ett fint fjolår då han ofta var långt fram i loppen vilket tio pallplaceringar på arton starter indikerar. Han gör årsdebut här, men tränar enligt stallet bra och ska vara förberedd för en bra insats och från ett bra startspår så kommer han att få en fin resa och ska ses med chans i ett jämnt lopp. 

Den troliga ledaren av loppet hittar vi i 5 Kong Du Dalm som hade ett strålande fjolår med över 570 tusen kronor intjänat. Här gör fyraåringen sin tredje start för året och även tredje veckan i rad vilket är ett upplägg som han verkar gilla. Startspåret och distansen passar fint och det bör bli laddning från start här för att nå ledningen och väl i den positionen så kan det mycket väl bli så att Kong Du Dalm inte går att fånga in för de övriga ekipagen. 

Skrällen i loppet är 7 Photo Fighter som hade en formtopp under hösten med flera fina prestationer och visade att han duger bra i klassen. Här gör han årsdebut och kommer att behöva något lopp i kroppen innan formen sitter där, men han är snabb ut den första biten och kusken Lars Anvar Kolle kommer nog försöka att köra sig till en fin position här. Med lite tempo på loppet så kan Photo Fighter komma in i loppet och dyka upp på målfotot. 


Min Vinnare: 6 Access

Spets efter 500m: 5 Kong Du Dalm

Skrällen: 7 Photo Fighter

Rankingen: A: 6,3,5 B: 7,9,4 C: 2,8,1DD-2 2640m Volt

I den andra avdelningen finner vi kvällens spik på Dagens Dubbel och det är en hemmahäst med form! 

Spiken är 4 Humble Stance som verkligen utvecklats på ett fint sätt då han tog tre raka segrar i januari och var senast med långt fram på V75 men galopperade då bort en framskjuten placering kort före mål. Nu möter han klart enklare motstånd och kusken Jenny Engfors har vunnit med honom innan och trots 20 meters tillägg så lär man finna en fin position och oavsett löpningsförlopp så är detta en toppchans för Humble Stance som är en gjuten spik. 

Motbudet finner jag i 2 Debonair Mary som visat rätt så gott kunnande hos sin tidigare tränare och matchades även en del på V75. Nu finns han hos sin nya tränare Roger Nilsson som är nöjd med hur hans adept känns i träningen och förväntas att göra det bra här trots att det är årsdebut. Utgångsläget är bra och han kommer att få en fin resa härifrån och om min spik i loppet kommer bort så är Debonair Mary en spännande skräll att ta med. Min Vinnare: 4 Humble Stance

Spets efter 500m: 1 Because The Night

Skrällen: 2 Debonair Mary

Rankingen: A: 4 B: 2,1,10,12,13,3,9,11 C: 5,7,6,8


Lycka till!
Christoffer