Dagens Dubbel körs denna söndag på Kalmartravet där jag väljer att spika i första avdelningen och spelar med min A-grupp i den andra vilket ger totalt tre kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Kalmar 10/3

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

2 Global Emotion är en rätt så fin häst som började starta i fjol som treåring och var då bland de tre främsta sju gånger på nio starter där två stycken var segrar. I år har han gjort två lopp där första segern för året kom i den senaste starten där han mot ett lite enklare sällskap vann enkelt efter att ha fått göra en hel del jobb själv under loppets gång. Nu står han klart bättre till denna gång med ett optimalt startspår och då Global Emotion är snabb ut den första biten så kommer siktet vara inställt på ledningen här och där har fyraåringen tagit två segrar på tre försök och detta leder man från start till mål.

9 Booster Broline hade ett uppehåll på över ett år från hösten 2022 tills nu i höstas då han gjorde comeback och har nu gjort sju starter sedan dess. Han har visat rätt så hygglig form på slutet och gjorde det senast bra som fyra i ett tufft lopp och då det blir lite tightare starter här nu så bör formen vara ännu bättre här. Ett passande smygläge på en startsnabb rygg bör innebära en fin resa och om det bara löser sig hyggligt för Booster Broline så ska det här vara hygglig segerchans.

5 Value For Moni har bra fart för klassen och har i år gjort fyra starter med en seger och en tredjeplats som bäst. I senaste starten så var hon lite trög av sig och det blev endast en sjätteplats och stallet har inte riktigt kunnat hitta någon förklaring till den insatsen. Här blir det lite kortare tid mellan starterna samtidigt som det blir barfota runt om och med en amerikansk sulky bakom sig och det är optimalt för fyraåringen. Startspåret är bra här och om hon bara levererar på den nivå man är van vid att se Value For Moni så ska hon räknas med segerchans här.


Min Vinnare: 2 Global Emotion

Spets efter 500m: 2 Global Emotion

Skrällen: 3 Sober Composite

Rankingen: A: 2,9,5 B: 3,4,1,7,10 C: 6,11,8,12DD-1 1640m Auto

2 Elettra Robin är en flyfotad italienare som sedan hon kom till Sverige i slutet av förra året varit bra. På fyra starter i Sverige så har det blivit en seger och en andraplats som bäst där hon vid andraplatsen senast avslutade 1.12.2 sista 800 meterna och visade fin form. Här startar fyraåringen från ett intressant utgångsläge och kommer att sitta bra på det direkt från start, och om kusken Victor Rosleff lyckas med att ge Elettra Robin en fin ryggresa här så kommer hon att avsluta vasst och vad jag tror spurta ner samtliga till slut.

6 Giovanna Coger hade ett klart bra fjolår med tio pallplaceringar på femton starter varav sex stycken segrar. Hon gör här årsdebut efter närmare tre månaders uppehåll, men ska enligt stallet vara väl förberedd inför den här uppgiften som ser spännande ut på förhand. Hon är snabb ut den första biten och kommer att laddas den första biten för att nå ledningen och väl i den positionen så trivs Giovanna Coger extra bra och ska ses med fin chans här.

10 Kit De Luca är rätt så bra för klassen och utvecklades fint förra året som fyraåring då det blev fyra segrar på tretton starter. Hon återkommer här efter ett uppehåll på två månader då hon stod för en svag prestation senast och kommer därför behöva lopp i kroppen för att komma igång igen, men utgångsläget här kan ge ett passande smyglopp och normalt sett så är Kit De Luca en vass avslutare och om det bara klaffar en aning här så kan hon vara skrällen i loppet.


Min Vinnare: 2 Elettra Robin

Spets efter 500m: 6 Giovanna Coger

Skrällen: 10 Kit De Luca

Rankingen: A: 2,6,10 B: 5,11,1,3 C: 9,7,4,8Lycka till!

Christoffer