Dagens Dubbel körs denna söndag på Kalmartravet. Jag spelar med en spik i den första avdelningen för att sedan ta med min A-Grupp i den andra vilket blir totalt två kombinationer.


Dagens Dubbel-Förslag Kalmar 23/6

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 1640m Auto

1 Denver Gio är en av Italiens bästa hästar som i sin senaste uppgift startade i Elitloppet där han var mycket bra som trea i både försök och final. Med det innanför västen så tror nu stallet att han är i än bättre kondition än vad han var där eftersom att han hade en långresa i benen nära inpå Elitloppsstarten. Här startar femåringen med optimala förutsättningar då han älskar kort distans samtidigt som utgångsläget är perfekt för hans del då han är mycket snabb ut den första biten och här är det solklart vad som gäller på förhand och det är spets och slut för Denver Gio som jag spikar.

5 Don Fanucci Zet har under flera säsonger varit en av Sveriges bästa hästar och vann bland annat Elitloppet för tre år sedan och har efter ett mellanår förra året kommit tillbaka starkt i år då han på fyra starter tagit två segrar och en tredjeplats. Senast så var han ute i Elitloppet för fjärde året i rad och var då hårt betrodd att kunna sluta långt fram i totalen men fick då en tung resa utvändigt ledaren och tappade sedan över upploppet och gick inte till final. Stallet har inte kunnat finna någon förklaring till den lite sämre prestationen och efteråt så har han skött sin träning på ett bra sätt och ska vara redo för en fin prestation denna gång. Utgångsläget passar fint men det kommer att bli som det ser ut en tuff resa på nytt här för åttaåringen men om han kommer upp i sin rätta nivå igen så ska ändå Don Fanucci Zet ses som det hetaste segerbudet om min vinnare av loppet kommer bort.

Min Vinnare: 1 Denver Gio

Spets efter 500m: 1 Denver Gio

Skrällen: 4 Betting Pacer

Rankingen: A: 1 B: 5,4,10,2,8 C: 3,6,9


DD-2 2140m Auto

7 Dakovo Mail är en italienare med mycket fint kunnande som redan under fjolåret presenterade sig för den svenska travpubliken. I år har det blivit fyra starter hemma i Italien där han i senaste starten var väldigt fin då han från ledningen vann väldigt enkelt och efter det valde man att låta honom åka till Sverige. Han tränar på fint inför detta och bör med det senaste loppet i kroppen gå framåt rätt så rejält i form och ska vara redo för en fin prestation här. Han har lottats till ett tråkigt utgångsläge, men samtidigt så tål han att göra en hel del jobb själv om så krävs och det är heller inte helt omöjligt att han kan köras till ledningen efter ett par hundra meter. Känslan är att han kan vinna det här loppet på flera olika sätt och därför så får Dakovo Mail förstarösten här i ett annars rätt så öppet lopp. 

10 Friend Of Elves tog rätt så fina kliv i sin utveckling förra året som fyraåring och har fortsatt sett fin ut i år då det på sex starter blivit tre pallplaceringar varav en seger. I näst senaste starten så kom årets första seger och det var då ett fint formintryck när han i ledningen fick springa på i ett högt tempo men kunde trots det vinna enkelt till slut och i senaste starten så satt han fast som femma efter en invändig resa och formen ser ut att vara väldigt bra för dagen. Här har han lottats till ett bakspår vilket kanske inte är helt optimalt, men han har rygg på en startsnabb häst så därför bör Friend Of Elves kunna komma igenom rätt så bra här och ska med lite tur under loppets gång räknas med chans på segern.

Min Vinnare: 7 Dakovo Mail

Spets efter 500m: 7 Dakovo Mail

Skrällen: 4 Rossi Garline

Rankingen: A: 7,10 B: 1,4,9,12,11,5,2 C: 6,8


Lycka till!

Christoffer