Dagens Dubbel körs denna nationaldag på Kalmartravet och jag spelar med båda mina A-Grupper vilket blir totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Kalmar 6/6

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 3140m Volt

14 Larry Wood hade ett klart bra fjolår då det på tretton starter blev fyra segrar samt över 411 tusen kronor intjänat. I år har han matchats mot tufft motstånd främst på V75 och tog i senaste starten i början av maj en fin andraplats efter en resa i rygg på ledaren och därifrån höll han farten bra. Denna gång startar han över lång distans för första gången men det ska inte vara problem då han är rätt så rejäl av sig. Dessutom möter han den här gången ett klart enklare motstånd än tidigare starter i år och trots att han startar med 60 meters tillägg så kommer Larry Wood att runda måndags här och jag tror att han rundar hela fältet. 

2 Ett Under visar fin form för dagen och har gjort det bra i år då han på fem starter tagit två segrar och en andraplats. Senaste segern kom i näst senaste starten då han var ute över samma långa distans som nu och han kördes då i ledningen i ett jämnt tempo och vann enkelt till slut. I senaste starten så hamnade han en bit bak i kön och gick då på i tredjespår 800 meter före mål och höll sedan farten fint hela vägen in i mål som tvåa. Nu är det liknande förutsättningar som inför näst senaste starten och kusken Stefan Persson kommer att ha siktet inställt på ledningen här och sedan köra där så länge lampan lyser och den lyser väldigt länge här. 


Min Vinnare: 14 Larry Wood 
Spets efter 500m: 2 Ett Under
Skrällen: 9 Arcoveggio
Rankingen: A: 14,2 B: 3,9,7,1,4,10,5 C: 8,11,12,6 


DD-2 2140m Auto

11 Trixwithtrimmix matchades under treåringssäsongen ifjol mot tufft motstånd och gjorde det då klart bra då det på femton starter blev sex pallplaceringar varav en seger. I år han han hunnit med att göra tre starter och det mot ett lite enklare motstånd än vad han är van vid och då har det blivit två segrar där båda är tagna på raken på slutet. I senaste starten som var på Jägersro så fick han en resa i mest tredje par utvändigt innan han gick på i tredjespår 800 meter före mål och efter en rejäl avslutning så blev det en säker seger till slut. Denna gång står han till med ett lite sämre startspår och kommer därmed att behöva lite tur för att hamna hyggligt på det men om kusken Tino Keväänranta kan finna en hygglig position här åt Trixwithtrimmix så ska chansen ändå vara god på att ekipaget rundar det här sällskapet. 

5 Duncan Laurence är en spännande tysk herre som på karriärens sjutton starter tagit sex segrar och tre andraplatser. Han gjorde årsdebut hemma i Tyskland i början av maj och var då okej som femma och ska med det loppet i kroppen vara klart förbättrad. Här gör han en spännande start på svensk mark och från ett fint utgångsläge så kommer kusken Victor Rosleff kunna köra sig till ledningen tror jag och därifrån blir Duncan Laurence svårfångad. 


Min Vinnare: 11 Trixwithtrimmix
Spets efter 500m: 5 Duncan Laurence  
Skrällen: 5 Duncan Laurence
Rankingen: A: 11,5 B: 10,6,15,7,8,12,13 C: 4,12,9,3,14 Lycka till!

Christoffer