Dagens Dubbel körs denna fredagskväll på Kalmar och Bollnästravet. Jag väljer att spika i den första avdelningen och tar sedan med fem hästar i den andra avdelningen vilket är totalt fem kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Kalmar/Bollnäs 5/4

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15DD-1 3140m Volt

I den första avdelningen så väljer jag att spika min förstahäst som gillar den långa distansen. 

9 Staro Leonardo är en hedersherre som nu är tio år gammal och som börjat det här året klart bra med tre tredjeplatser på fem starter. Vid starten senast så fick han en fin resa och hakade då på bra bakom hästar som Önas Prince och Kagan och något sådant motstånd finns det inte emot den här gången. Dock när han får möta lite enklare motstånd så startar han även med 80 meters tillägg vilket alltid är tufft. Men i ett litet fält så bör ändå Staro Leaonardo hamna rätt så bra på det och med sin normalt sett rejäla avslutning så ska han räcka långt här och jag tror att årets första seger kommer.


Motbudet är 4 Bowler Day som är jämn och säker i sina prestationer och årsdebuterade på absolut bästa sätt i senaste starten då han tog en mycket lätt seger från ledningen efter att ha sprungit på i ett eget jämnt tempo. Det loppet bör ha fört fram sexåringen ytterligare i form till den här starten och trots 20 meters tillägg så kommer han att hamna bra på det ändå här. Någon ledning lär det inte bli, men om han kan få en fin resa här och spurta till slut så avslutar Bowler Day loppen normalt sett bra och då ska han räknas tidigt även denna gång.

Min Vinnare: 9 Staro Leonardo

Spets efter 500m: 1 Ett Under

Skrällen: 2 Backseatdriver

Rankingen: A: 9 B: 4,5,1,2,7 C: 6,3,8


DD-2 1640m Auto

Den andra avdelningen är ett lite mer öppet lopp där jag väljer att ta med fem stycken hästar. 

Min vinnare av loppet är 9 No Limit som inledde sin karriär ifjol och visade då rätt så hyggligt kunnande för den klassen han befinner sig i. Han årsdebuterade i slutet av mars efter mer än fem månaders vila och det var en klart bra comeback då han via ett bra slutvarv sprang in som tvåa i mål. Med det loppet avklarat bör nu formen vara uppåtgående inför den här starten och mot ett motstånd som inte är alltför tufft så tycker jag att detta ser ut som en rätt så fin uppgift för No Limit som är given förstahäst.

Främsta motbudet är 12 Wille’s Shaman som har fin fart i sig och är mer rutinerad än de flesta i detta loppet. I näst senaste starten så hakade han på fint till andraplatsen bakom segerstaplaren Relevant Stride för att i senaste starten galoppera direkt från start, så han är lite ojämn av sig i sina prestationer. Här startar fyraåringen från ett rätt så jobbigt utgångsläge, men samtidigt får han starta bakom hästar vilket är till hans fördel och om bara Wille`s Shaman travar hela vägen här så kommer han att dyka upp i segerstriden.

En välstammad herre som gör första starten i ny regi här är 1 Macao Keeper som inledde sin karriär för lite mer än ett år sedan med två raka andraplatser innan han tvingades till en årslång vila från tävlandet fram till nu. Han känns enligt stallet som en fin häst, så viss tro finns det på fyraåringen inför framtiden som man här bara vill få igång och inte förväntar sig några stordåd av direkt. Utgångsläget är därför optimalt för ett passande smyglopp och om det sedan klaffar för Macao Keeper med lucka tillslut så ska han ändå kunna räcka en bit och är farlig att nonchalera här.    

Det blir barfota runt om för första gången på 6 Ajlexes Tabberas som nu fått två lopp i kroppen i år med en tredjeplats som bäst. Fyraåringen är rätt så kvick ut den första biten och det lär testas lite från start här ifrån kusken och tränaren Tomas Pettersson och om man kan dimpa ner i en hyfsad position här så ska Ajlexes Tabberas kunna vara med och utmana om segern. 

Spetsbudet i loppet är 3 Zynic som började starta under hösten och har visat rätt så gott kunnande. I senaste starten så provade fyraåringen montè för första gången vilket föll väl ut då hon från ledningen vann mycket enkelt. Just ledningen är en position som hon verkar gilla då hon även tagit sin andra seger från just den positionen, och från ett fint startspår här så kommer kusken och tränaren Claes Sjöström att ladda det som går från start för att nå till ledningen och väl i den positionen så kan Zynic rinna undan även denna gång. 

Min Vinnare: 9 No Limit

Spets efter 500m: 3 Zybic

Skrällen: 1 Macao Keeper

Rankingen: A: 9,12 B: 1,6,3,8,4 C: 2,5,7,10,11Lycka till!

Christoffer