Dagens Dubbel körs denna lördag på Klosterskogen i Norge. Jag spelar med mina A-grupper i respektive avdelning vilket ger totalt åtta kombinationer. 
DD-1 2100m Auto 

5 Stoletheshow har inlett det här året strålande med fyra segrar på fyra starter. Senast på V75 så kördes han direkt till ledningen och sedan var det spel mot ett mål. Förutsättningarna är bra även den här gången med startspår mitt bakom startbilen och det lär bli en rejäl laddning här från start för att nå ledningen och nioåringens fina teknik bör passa bra på den här lite snäva banan. Jag tror att Stoletheshow tidigt sitter i ledningen här och sedan bygger han färdigt ett staket med femte raka segern. 

4 Moni Viking är en hedershäst med över elva miljoner på kontot och som kommer från en tuff start på året i Frankrike där han inte fick med sig någonting. Här gör han första starten på över en månad och står rätt så intressant till här med ett bra startspår och han kan öppna rätt så hyggligt, så en fin position bör det bli för han här. Sedan så har han normalt sett en vass avslutning att tillgå och med klaff på loppet så ska Moni Viking räknas. 

1 Z.Boko stod för en riktigt fin årsdebut senast då han tog hand om ledningen från start för att sedan släppa den och när väl luckan kom i god tid så avslutade han riktigt vasst till enkel seger. Det loppet bör ha gjort honom gott och här spänner man bågen rätt så rejält mot ett tufft motstånd. Från ett innerspår bakom startbilen så öppnar han bra återigen och med en liknande resa som i senaste starten så kommer Z.Boko att räcka långt även denna gång med sin fina form. 

9 Four Guys Dream tog senast årets första seger då han på V75 kördes till ledningen och via 1.10.6 sista 800 meterna så vann han sedan mycket enkelt. Det var verkligen ett fint formintryck och han känns enligt stallet fortsatt fin inför den här uppgiften. Startspåret hade dock kunnat vara bättre och det kommer att krävas lite tur härifrån, men om det kan bli lite tempo under loppets gång samtidigt som kusken Stefan Persson kan finna en hygglig position så kommer Four Guys Dream att avsluta vasst igen och ska duga här. 

Min Vinnare: 5 Stoletheshow

Spets efter 500m: 5 Stoletheshow

Skrällen: 1 Z.Boko 

Rankingen: A: 5,4,1,9 B: 2,6,7 C: 10,8


DD-2 2100m Volt

8 Princess Olivia har verkligen utvecklats för sin tränare Frode Hamre och har inför den här starten sex raka segrar. Det har visserligen varit mot lite enklare motstånd än det som väntar här, men intrycket har varit fint på femåringen. 20 meters tillägg som hon startar med här är alltid tufft, men om kusken Vidar Hop som kört hästen vid segrarna kan hitta ut i ett andraspår tidigt här och sedan bjuda Princess Olivia på en ryggresa så har hon en mycket vass avslutning att tillgå och jag tror hon spurtar ner samtliga till slut här. 


13 Urbina Southwind är en fartfylld dam med lite eget humör som kommer med bra form inför den här starten då hon har tagit två raka segrar på ett fint vis. I senaste starten så fick hon en resa i fjärde par utvändigt och kunde sitta kvar där tills 300 meter före mål och via en vass avslutning då så vann hon mycket enkelt. Här är det tuffare motstånd, men från ett bra utgångsläge så kommer kusken Örjan Kihlström att kunna finna en fin position åt femåringen som trivs allra bäst med ryggresa och om det klaffar även här så ska Urbina Southwind räknas tidigt. 

Min Vinnare: 8 Princess Olivia 

Spets efter 500m: 7 Wildest Dreams

Skrällen: 12 Timetoshinebonanza

Rankingen: A: 8,13 B: 12,2,7,4,9,1,3,5 C: 14,10,6,15,11


Lycka till!
Christoffer