Dagens Dubbel körs denna onsdag på Lindesberg. Jag spelar med en spik i den första avdelningen och tar sedan med min A-Grupp i den andra vilket blir totalt två kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Lindesberg 3/7

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

4 Cosmico Polare är en italienare med mycket bra fart i sig som sedan en tid tillbaka finns på svensk mark. Han startade näst senast i Harper Hanovers lopp och gjorde det då klart bra som sjua i stenhård konkurrens efter en invändig resa och i senaste starten så hamnade han invändigt från start innan han med varvet kvar till mål kunde backa sig ut ett spår och efter lite trafikproblem avslutade han bra till andraplatsen. Den här gången så har sexåringen lottats till ett framspår och då tror jag att kusken Carl Johan Jepson inte funderar så mycket utan bara kör det som går från start för att se vart man hamnar och känslan jag får av Cosmico Polare är att det är en väldigt fin häst för klassen som här ska ses med fin chans oavsett position även om tidig ledningen är det troligaste scenariot. 

7 Evandro Degli Dei är ytterligare en italienare i det här loppet med gott kunnande som sedan en tid tillbaka finns på svensk mark och har här gjort tre starter. I sina två senaste starter har han varit bra då han i sin näst senaste start blev hängande ute i tredjespår under hela loppet men kunde trots det hela farten fint hela vägen och i senaste starten så bjöd han på ett fint slutvarv på en jobbig bana men åkte då dit kort före mål. Han står på tur för seger tycker jag och det lär säkert komma en fin prestation även denna gång från Evandro Degli Dei som givetvis ska räknas mycket tidigt även här.


Min Vinnare: 4 Cosmico Polare

Spets efter 500m: 4 Cosmico Polare

Skrällen: 11 Dats Tore

Rankingen: A: 4 B: 7,3,2,11,9,8 C: 6,10,1,5

DD-2 1640m Auto

4 Macao Keeper har efter en lite trög inledning på karriären verkligen kommit igång och ståtar nu med tre raka segrar. Senast på Bergsåker i mitten av juni så kördes han till ledningen efter 600 meter och sedan drog han på i ett eget tempo och vann i överlägsen stil och det var ett mycket fint intryck. Han har fortsatt lite pengar på sig sett till sin kapacitet och från ett fint startspår även denna gång så kommer det bli en offensiv styrning från kusken och tränaren Daniel Wäjersten som gärna vill till tät här med sin adept men även från andra positioner så tycker jag att detta ser ut som en mycket bra segerchans för Macao Keeper.

9 Going Cash är en välstammad herre som dock endast gjort elva starter hittills i karriären trots att han nu är fem år och detta har berott på en hel del sjukdomsproblematik. Det blev endast fyra starter förra året och på dessa tog han två stycken segrar så kapacitet finns det i honom som är riktigt bra för den klassen han befinner sig i. Här gör han årsdebut efter lite mer än nio månaders tävlingsfrånvaro och har enligt stallet skött sin träning på ett riktigt bra sätt och kommer väl förberedd för att göra en bra prestation direkt här. Bakspår över kort distans som han har här är alltid lurigt men med rygg på två rätt så startsnabba hästar så bör kusken Erik Adielsson kunna finna en rätt så hygglig position åt Going Cash som även kan göra en hel del jobb själv om så krävs och i ett som det ser ut att bli rivigt lopp så ska han räknas tidigt.


Min Vinnare: 4 Macao Keeper

Spets efter 500m: 1 Cameron Hills

Skrällen: 6 Jongleur

Rankingen: A: 4,9 B: 1,6,7,8,3,2,5 C: 10,11


Lycka till!

Christoffer