Dagens Dubbel körs denna lördag på Mantorpstravet. Jag spelar med en spik i den första avdelningen och tar sedan med min A-Grupp i den andra vilket blir totalt två kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Mantorp 1/6

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15DD-1 1609 Auto 

9 Admiral As hade ett fint år förra året då det på nio starter blev fyra segrar och två andraplatser samt över 2.6 miljoner kronor intjänat efter att han segrat i både Åby Stora Pris samt Svenskt Mästerskap. Han provade även under vintern på att göra två starter i Paris på Vincennes där han fick med sig en andraplats som bäst och det efter en riktigt vass avslutning mot tufft motstånd. Nu har han fått ladda om inför detta på hemmaplan och känts väldigt stark i träningen sista månaden enligt stallet och formen ska vara riktigt bra inför detta. Utgångsläget är helt okej för hans del och över den långa distansen här så kommer nog kusken Örjan Kihlström söka sig framåt efter en bit och en Admiral As i normal författning ska ses med toppchans i detta loppet.

7 Demon är en fin italienare som hade ett riktigt bra år ifjol då han utvecklades rejält då han tog nio segrar på tjugo starter samt sprang in över 1.4 miljoner kronor. I senaste starten som var i mitten av april så var han mycket fin då han från fjärde par utvändigt stod för ett rejält sista halvvarv ute i spåren och hann fram till en knapp seger. Han skulle egentligen ha startat i Copenhagen Cup i mitten av maj men fick då inte starta då han hade ett litet sår och nu har det gått lite tid mellan loppen vilket kanske inte är optimalt. Han är dock väl förberedd i träningen och känns fin enligt stallet så en bra prestation är troligtvis på gång från femåringen. Han kan nog öppna Snabbare från start än vad han har visat hittills och med den värsta konkurrenten från bakspår så kommer nog kusken Carl Johan Jepson söka sig framåt direkt i hopp om att få överta ledningen och om man lyckas nå den positionen så är mycket vunnet och Demon ska räknas som ett hett motbud.Min Vinnare: 9 Admiral As 
Spets efter 500m: 7 Demon 
Skrällen: 1 Danger Bi 
Rankingen: A: 9 B: 7,1,5,6,10,2 C: 3,12,8,11


DD-2 2100m Auto

9 Great Skills är ett av Europas bästa ston som efter seger i Stochampionatet som fyraåring för två år sedan hade en fin första säsong som äldre häst förra året då det på åtta starter blev fem segrar och en andraplats samt över 2.4 miljoner kronor intjänat. Hon matchades under vintern i Frankrike på Vincennes i hopp om att hon skulle kunna kvalificera sig till Prix D`Amerique vilket inte gick vägen då det som bäst blev en andraplats samt även en fjärdeplats i ett lopp som vanns av en viss Idao De Tillard. Med den tuffa matchningen hon fick där så har hon säkerligen gått framåt ytterligare i sin utveckling inför den här säsongen och här har man direkt hittat ett vettigt lopp där hon möter ett klart enklare motstånd än vad hon har vant sig vid. Ett bakspår är aldrig roligt, men med rygg på startsnabba hästar så bör det bli en rätt så fin position här och även om det kanske saknas lite till toppformen så ska Great Skills på sin grundklass ses med bra chans här.

6 Don’t Say Gar är en italienska som nu är tillbaka på svensk mark igen efter att hon under vintern gjort fyra starter i Frankrike där hon fick med sig två tredjeplatser som bäst. I senaste starten som var i slutet av april så tog hon hand om ledningen direkt från start där hon blev lite väl pigg och efter att hon dragit undan i ett tufft tempo så hade hon inget att ge sista 200 meterna och fick nöja sig med en fjärdeplats. Det loppet bör ha dock fört fram henne formmässigt och jag tror även att hon är bättre när hon får springa bakom hästar än när hon blir jagad och därför siktar nog kusken och tränaren Alessandro Gocciadoro på att ge sin adept en fin ryggresa här och om det bara löser sig hyggligt för Don`t Say Gar under loppets gång så ska hon ses med hyfsad segerchans i ett jämnt lopp.Min Vinnare: 9 Great Skills 
Spets efter 500m: 1 Joe Dalton 
Skrällen: 6 Don`t Say Gar 
Rankingen: A: 9,6 B: 8,1,2,3,4,5,7 C: 12,10,11Lycka till!
Christoffer