Dagens Dubbel körs denna måndag på Mantorpstravet. Jag spelar med min A-Grupp i den första avdelningen och spikar sedan i den andra vilket blir totalt två kombinationer.


Dagens Dubbel-Förslag Mantorp 1/7

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2640m Volt


7 La Fille De Niky är en fartfylld dam som är bra när det väl fungerar för henne fullt ut. Under fjolåret så blev det tio pallplaceringar på fjorton starter varav två stycken segrar samt över 288 tusen kronor intjänat och i år har det på tre starter hittills blivit en seger. I senaste starten så visade hon dock att formen ändå är klart bra för dagen då hon från ett hopplöst utgångsläge över kort distans hamnade en bit bak i kön innan hon gick med i ryggar ute i tredjespår 650 meter före mål och hon avslutade sedan rappt till femtepriset. Den här gången så är distansen ett varv längre vilket är till hennes fördel och hon bör kunna hamna rätt så fint på det här trots att hon startar med 20 meters tillägg och till den här starten ser det även ut att bli barfota bak vilket har fungerat väldigt bra tidigare och normalt så tycker jag att La Fille De Niky ska ha en bra segerchans här.

5 Stan Getz A.T. är född i Serbien där han även inledde sin karriär innan han kom till Sverige. Det rör sig om en fin tävlingshäst som ofta är med långt fram i loppen vilket tretton pallplaceringar på nitton starter hittills i karriären indikerar varav sex stycken segrar. Han kommer närmast från två starter under samma kväll då det var ett försök och finallopp där han vann försöket enkelt efter en fin ryggresa och i finalen sedan så höll han helt okej till tredjeplatsen från ledningen. Formen är enligt stallet fint men han har lottats till ett lite halvsnävt utgångsläge här som han dock bör klara av då det inte startar någon häst utvändigt om honom och efter en bit så bör kusken och tränaren Björn Goop kunna köra Stan Getz A.T. till ledningen här och väl där kan han bli svårfångad.Min Vinnare: 7 La Fille De Niky

Spets efter 500m: 5 Stan Getz A.T.

Skrällen: 9 Woodbank

Rankingen: A: 7,5 B: 9,11,6,2,10,1 C: 4,13,3,8
DD-2 1640m Auto


4 Judge Dredd Sisu har varit bra i år då det på åtta starter blivit fyra segrar och en tredjeplats. Han har matchats mot rätt så tufft motstånd hela tiden och gjorde det senast bra som trea efter en resa en bit bak ner i kön och gick sedan fint mellan hästar i en snabb avslutning. Nu har han fått två lopp i kroppen efter lite vila och börjar närma sig formen allt mer enligt stallet som här väljer att låta femåringen springa barfota runt om igen vilket är ett plus och från ett passande utgångsläge mot ett passande motstånd så lär Judge Dredd Sisu köras till ledningen här och väl i den positionen finns det ingen som kommer ikapp honom och jag spikar.

9 Balotelli Face är även han en fin tävlingshäst med hög grundkapacitet. Efter ett fint fjolår med fem pallplaceringar varav två stycken segrar på åtta starter så har det i år blivit tre pallplaceringar på sex starter men utan någon seger hittills. Formen ska dock vara bra och han gjorde en fin insats senast då han från ett bakspår hamnade i tredje par utvändigt innan han gick med ute i tredjespår med varvet kvar till mål och väl ute i spåren så höll han farten väldigt bra till en andraplats. Nu har man samma utgångsläge igen men över en kortare distans så det kommer att krävas lite tur med positioner här och om det löser sig hyfsat för Balotelli Face så är han bra nog för att kunna utmana och ta sin första seger för året här.Min Vinnare: 4 Judge Dredd Sisu

Spets efter 500m: 4 Judge Dredd Sisu

Skrällen: 11 Finn Palema

Rankingen: A: 4 B: 9,11,2,1,10,5 C: 3,12,6,7
Lycka till!

Christoffer