Dagens Dubbel körs denna måndag på Mantorpstravet. Jag spelar med två hästar i den första avdelningen och sedan med en spik i andra vilket är totalt två kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Mantorp 15/4

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

4 Maroon Day håller en väldigt hög nivå när han väl får det att stämma fullt ut. Han gjorde i senaste starten årsdebut i slutet av mars och visades då upp i ett väldigt fint skick när han trots en resa utvändigt ledaren hela vägen kunde vinna loppet mycket enkelt. Formen lär med det loppet i kroppen gå framåt till den här starten och från ett passande startspår för den startsnabbe fyraåringen så kommer siktet från kusken Oscar Ginman att vara på att nå ledningen här vilket jag tror lyckas och i den positionen så är Maroon Day hästen att slå.

5 Village Party inledde sin karriär i början av förra året som fyraåring och visade då fin uppfattning direkt då han på sina sex första starter tog fyra segrar. Inför årsdebuten i år i början av februari så hade han inte startat på nio månader, men har nu kommit igång fint då han på fyra starter varit bland de tre främsta i tre av starterna och tagit en seger. I senaste starten så kördes han till ledningen över lång distans och höll då bra hela vägen in i mål till en andraplats efter att ha blivit utsatt för lite press på den sista bortre långsidan och formen ska vara bra för dagen på femåringen. Här står han inför en ny spännande uppgift med ett bra startspår vilket lär göra så att Village Party får en fin resa här och normalt sett så ska han vara med och blanda sig i segerstriden.


Min Vinnare: 4 Maroon Day
Spets efter 500m: 4 Maroon Day
Skrällen: 9 Norris
Rankingen: A: 4,5 B: 9,10,3,11,1 C: 2,12,7,6,8DD-2 2140m Auto

9 A Fair Day är på väg att bli Sveriges nya favorithäst efter att ha haft en otroligt häftig utveckling förra året då det på tolv starter blev nio segrar och han krönte året med en seger i Breeders Crown. Han gjorde i slutet av mars årsdebut på Färjestadstravet i ett femåringslopp och hade då uppvisning när han öppnade mycket snabbt den första biten till ledningen och sedan efter att ha dragit på i ett tufft tempo så vann han lekande lätt på en mycket fin segertid. Det loppet bör inte ha gjort honom sämre inför den här starten som på nytt ser passande ut för femåringen och från ett bakspår så kommer A Fair Day att få en ryggresa den här gången, men det är inget problem då han är allround och här kommer hans sjunde raka seger. Jag spikar!

3 Demon är en italienare som hade ett fint fjolår med nio segrar och över 1.4 miljoner kronor intjänat. I år har han fortsatt matchats mot tufft motstånd och han har hunnit med tre starter och på slutet har han avslutat loppen riktigt bra utan att få någonting med sig. Formen ska dock vara kraftigt uppåt inför den här starten som är intressant då femåringen har lottats till ett fint startspår här som bör göra att han inte hamnar allt för långt bak och normalt ska Demon räknas mycket tidigt här.Min Vinnare: 9 A Fair Day
Spets efter 500m: 1 Thereisnolimit
Skrällen: 5 Ante La Roque
Rankingen: A: 9 B: 3,1,5,4 C: 6,2,7,8Lycka till!

Christoffer