DD-tips Mantorp Måndag 17/10

DD-1 5,7,8
DD-2 1,10

6 rader x 40kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 1640m auto
7 Frodo S. gjorde det bra från dödens för två starter sedan och har flera gånger visat upp sina höga kapacitet. Men samtidigt är Frodo S. inte helt stabil i sina insatser och presterar emellanåt lite ojämnt. Senast gjorde han det bara okej, men då var det också skor runt om vilket är ett minus. Nu är det anmält barfota bak igen, precis som han gick vid toppinsatsen näst senast och gör Frodo S. om den prestationen ikväll kommer han bli svår att stå emot över upploppet.

Även kapabla 9 Borups Tornado blandar och ger i sina prestationer och är därför lite svår att räkna på. Senast fick han dra tåget ute i spåren sista 700m och att det blev stumma ben tillslut är inte mycket att säga om. Bakspår ikväll över kort distans är inte optimalt och han är beroende av en del tur. Men sett till vad Borups Tornado visat upp i sina bästa stunder så går det inte att nonchalera honom ikväll.

I spets initialt hittar vi troligen 5 Maverick Dream. Han är kvick iväg från start och trivs bra i den positionen. Över kort distans kommer man inte bli lätt att plocka ner för konkurrenterna. Det är dessutom anmält amerikansk vagn återigen vilket ses som ett plus.

Min Vinnare: 7 Frodo S.
Spets efter 500m: 5 Maverick Dream
Skrällen:
Ranking: A 7,9,5 B 10,3,4 C 8,6,1,2

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
1 Joe Dalton fick senast visa upp sitt fina kunnande när han gick imål som tvåa höll bakom Jikken. Ikväll är förutsättningarna bättre än den gången då Jikken starter med bakspår och skulle Joe Dalton vara den som sitter i spets här han hästen att slå. Men det gäller också för Joe Dalton att trava hela loppet vilket man kan se i programmet att han inte har helt lätt för. En spännande förstahäst och ide på förhand till 4%, men samtidigt givet att gardera.

10 Jikken har visat hög kapacitet hela tiden och vann senast enkelt på bra sätt. Det har blivit fem segrar på åtta starter. För två starter sedan var man ute i ett uttagningslopp till Kriteriet och fick då sent fritt. Avslutningen var positiv men det räckte inte till en finalplats. Nu laddar man om och har fått ett bakspår vilket såklart inte är optimalt, men med flera startsnabba konkurrenter med framsår kan vi räkna med bra tempo på loppet vilket kommer gynna Jikken. När väl Örjan Kihlström väljer att sätta in attacken kommer det gå undan och utan för mycket strul kommer han bli svår att stå emot över upploppet. Att det dessutom är anmält barfota bak för första gången är intressant.

Nämner även 2 Letsdoit som galopperade innan bilen släppte fältet i sin debut på svensk mark för två starter sedan. Men senast höll han sig till rätt gångart och det slutade med en fin seger i Kriterium Consolation från spets. Formen ska fortsatt vara på topp och från ett bra utgångsläge kan han inte nonchaleras vid gardering ikväll.

Min Vinnare: 1 Joe Dalton
Spets efter 500m: 1 Joe Dalton / 2 Letsdoit
Skrällen: 2 Letsdoit
Ranking: A 1,10 B 2,5,7,9,8,6 C 4,3

Lycka till
DrTrav