Hej alla travälskare,
Mitt namn är Christoffer Svensson och jag är en 31-årig travfantast som verkat inom travet i mer än halva mitt liv främst som hästägare, men jag har även kört ett par travlopp och jobbat utomlands som trader. Från och med 12/2 kommer ni kunna få ta del av mina tips här på rekatochklart och jag hoppas kunna bjuda er läsare på en och annan vinnare.Dagens Dubbel denna måndag är två rätt så ojämna lopp där jag finner ett par hästar i båda avdelningarna som höjer sig över resten.Dagens Dubbel-Förslag Mantorp 19/2

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-1 1640m Auto


Ett lopp över korta distansen 1640 meter och jag väljer att spela med mina A-hästar som höjer sig något mot resten av fältet.

6 Woodbank är en häst som utvecklats väldigt fint under hösten och vintern och har gjort det riktigt bra. Senast provade man V75 men hade då ingen tur med sig som man ofta behöver i de typen av lopp och han blev fast i rygg ledaren med gott om krafter kvar som tvåa i mål. Nu blir det spännande att få se honom över kort distans vilket kanske inte är hans bästa, men han är stark och rejäl och kusken Jorma Kontio brukar passa bra på de hästar som ska köras offensivt och hålla ett jämnt tempo. Här lär man tidigt söka sig framåt utvändigt ledaren och jag tror Woodbank är fältets bästa häst.

Främsta motbudet finner vi i 1 All About You som varit ute mot stenhårt motstånd på V75 i sina senaste starter och gjort det klart bra. Nu står han perfekt till här med ett innerspår bakom startbilen och denna gång lär kusken Kevin Oscarsson vilja köra i ledningen om man når dit och då leder All About You loppet länge.

För de som vill gardera ytterligare så kan skrällen vara 4 Leandro Boko som kommer med fin form då han har två raka segrar. Dessa är dock tagna i Norge och nu väntar tuffare motstånd igen, men från ett fint startspår kan kusken Per Ludvig Nilsen nog finna en rätt så fin position här åt sexåringen och med lite tempo på loppet kan Leandro Boko bli en överraskning till slut.


Min Vinnare: 6 Woodbank

Spets efter 500m: 1 All About You

Skrällen: 4 Leandro Boko

Rankingen: A: 6,1 B: 4,5 C: 3,7,8,2


DD-2 2140m Auto


I den andra avdelningen så ser vi ett par fina hästar och jag väljer att spela med tre av dessa.

6 The Pirate får förstarösten då det är en häst med fin grundakapacitet. Han visade fin form vid tredjeplatsen senast då han spurtade bra ute i spåren sista halvvarvet. Tränaren Andreas Lövdal håller sin adept högt och lär säkert försöka få till en mer offensiv styrning denna gång och om den inte så startsnabba The Pirate inte sitter alltför långt bak i kön här så ska det vara en rätt så spännande uppgift här, men han är absolut ingen spik.

8 Speedy Cash Vicane har inlett året bra och såg i sin senaste start som var på huvudstadsbanan Solvalla väldigt formstark ut då han satt fast i rygg på ledaren och kom i mål som fyra. Nu har han ett öppet startspår igen och även om det är långt ut bakom startbilens vinge så kommer åttaåringen att komma iväg fint och offensive kusken och tränaren Kim Eriksson lär göra ett allvarligt försök på att nå ledningen och väl i den positionen så ska detta vara en rätt så god segerchans för Speedy Cash Vicane.

Skrällen i loppet finner vi i 12 Kathrine S.H. som matchats i rätt så tuffa sammanhang och gjort det bra. Senast gjorde hon första starten på en månad och var lite småseg men är ursäktad efter den vilan hon hade innan, och istället nu med tightare starter så lär formen vara klart bättre. Startspåret är inte roligt här, men det är en optimistisk kusk och tränare i Markus Svedberg som verkligen tror på sin häst och med de rätta ryggarna så besitter Kathrine S.H. en fin speed och ska ses med chans i ett öppet lopp.

En ytterligare häst värd att nämna är 11 Rendez Vous som har hög kapacitet, men har lätt för att strula till det för sig också. Han gjorde årsdebut i början av februari men galopperade då som slagen 600 meter före mål och såg lite tveksam ut. Dåligt startspår här, men om kusken Carl Johan Jepson kan få sexåringen på andra tankar så kan det bli intressant då Rendez Vous har besegrat bättre hästar än såhär tidigare


Min Vinnare: 6 The Pirate

Spets efter 500m: 8 Speedy Cash Vicane

Skrällen: 12 Kathrine S.H.

Rankingen: A: 6,8 B: 12,11,10,7,5,2,1 C: 3,4,9


Lycka till!
Christoffer