Dagens Dubbel denna uppesittarkväll hämtar vi från Mantorp. 

DD Mantorp 23/12 

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

Spelbolag med fasta odds på trav:

bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto

En felfri 3 Joe Dalton ska ha toppchans ikväll. Detta är en individ som har mött mot de bästa i kullen och var senast ute i sin Breeders’ Crown-final. Både kapaciteten och kunnandet finns där. Från ett perfekt utgångsläge är han även den givna ledaren felfri. Men det är just det, Joe Dalton är inte helt att lita på vilket också gör det svårt för oss spelare att räkna honom. Men nu sitter Jorma Kontio i vagnen för första gången vilket är spännande i min bok och skulle han få Joe Dalton att hålla reda på benen hela vägen är detta hästen att slå för övriga. Spik till 32%!

Motbud

5 Major Ass stod för en klart godkänd insats senast i debuten för Rick Ebbinge. Nu med det loppet i kroppen kan vi förvänta oss en än bättre insats ikväll och skulle dessutom min spik komma bort öppnar loppet upp sig och Major Ass skulle kunna vara den som tar hand om ledningen. Men även om Major Ass hittar ner i ett vettigt slagläge från start så ska han ses som ett tidigt motbud i loppet.

1 Gerben gör alltid sitt och har nu ett bra utgångsläge för att kunna få ett passande smyglopp. Uppenbarar sig bara luckan till slut är detta en skräll som tidigt ska stärkas vid gardering.

Min Vinnare: 3 Joe Dalton

Spets efter 500m: 3 Joe Dalton

Skrällen: 1 Gerben

Ranking: A 3 B 5,1,2,6,10,12,11 C 4,9,7,8

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto

7 Jalapeno K. är en härdad häst för klassen. Han var bland annat ute i Derbykval i augusti och slutade fyra då på en bra tid. Han har efter det visat upp bra kunnande flera gånger och nu kan man nästan säga att Jalapeno K. går ner i klass sett till vad han brukar möta. Han vann senast på ett bra sätt och har visat att skor på hovarna inte är några problem. Formen är tilltalande och kommer Jalapeno K. bara till från start ikväll är han min tipsetta i avslutningen.

Men det roliga draget i loppet är 4 Moses Boko. För honom är det ett plus att samtliga konkurrenter måste tävla med skor och vi går nu även in i Moses Bokos årstid. Han trivs på vintern och kommer nu med bra form. Dessutom är utgångsläget passande och nu med lopp i kroppen måste han tas på allvar till 12%.

Nämner även 10 Shejk som senast tävlade i en amerikansk vagn för första gången. Han vann då på bra sätt från ledningen och även om utgångsläget är annorlunda denna gången är Shejk en individ som är mer stark än snabb. Han räds således inte att göra jobb på egen hand om det skulle krävas. Skulle det bli överpace på loppet gynnas Shejk som oavsett är ett tidigt streck i avslutningen.

Min Vinnare: 7 Jalapeno K.

Spets efter 500m:

Skrällen: 4 Moses Boko

Ranking: A 7,4 B 10,8,1,3,11,5 C 2,12,9,6

Lycka till

DrTrav