Dagens Dubbel körs denna måndag på Mantorpstravet. Jag spelar med båda mina A-grupper i varje avdelning vilket är totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag 6/5

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

2 Global Eyecatcher inledde karriären under fjolåret och tog då två segrar och en andraplats på fyra starter. Efter lite mer än fem månaders tävlingsfrånvaro så gjorde hon senast årsdebut på Solvalla och hon fick då en fin resa i rygg på ledaren och efter att luckan kommit 200 meter före mål så avslutade hon vasst fram till andraplatsen och det var en mycket bra årsdebut. Med det loppet i kroppen så kommer nu fyraåringen vara framflyttad i form och från ett perfekt utgångsläge så kommer kusken och tränaren Conrad Lugauer att ha siktet inställt på ledningen här och väl i den positionen så blir Global Eyecatcher väldigt svårslagen och ska ses med toppchans.

5 Conrads Tyra har gjort det bra i år med en andra och två tredjeplatser på fem starter. I senaste starten så kördes hon till ledningen och såg där länge bra ut men fick till slut ge vika sista 150 meterna och nöja sig med tredjeplatsen och var klart godkänd. Hon känns enligt stallet väldigt bra för dagen och från det här utgångsläget så kommer fyraåringen öppna bra och dessutom så blir det en amerikansk sulky på för första gången här vilket bör ge en fin effekt. Conrads Tyra kommer att stå för en insats här igen och om hon bara kan hålla sig lite lugnare här än tidigare och hushålla med krafterna så kan mycket väl karriärens första seger komma här.


Min Vinnare: 2 Global Eyecatcher

Spets efter 500m: 2 Global Eyecatcher

Skrällen: 6 Fiona

Rankingen: A: 2,5 B: 11,6,9,4,10,1,7,12,8,3DD-2 2140m Auto

5 L.Way Joli har sett fin ut för sin nya tränare Sofia Aronsson och kommer inför detta med två raka segrar bakom sig båda tagna från ledningen. Känslan är att med dessa loppen i kroppen så bör formen fortsatt vara stigande och enligt stallet så känns fyraåringen fortsatt fin i träningen. Från det här utgångsläget så har givetvis kusken Stefan Persson främst siktet inställt på ledningen dit jag tror att man når trots att det är startsnabba hästar invändigt och väl från den positionen så är en L.Way Joli i en fin utvecklingskurva hästen att besegra för de övriga.

3 Nyras Lars R. är en fin tävlingshäst som nu fått fyra lopp i kroppen efter vila och på dessa starter har det blivit två andraplatser och en tredjeplats. Känslan är att formen kommer allt mer och nu gör han dessutom lite tightare starter vilket blir spännande att se hur han reagerar på det. Utgångsläget här passar fint och från ett fint utgångsläge så kommer femåringen att få en fin resa här och om sedan Nyras Lars R. kan få en resa i ryggar den här gången samtidigt som tempot kan vara lite uppskruvat så kommer han att dyka upp i segerstriden här på jakt efter årets första seger.


Min Vinnare: 5 L.Way Joli

Spets efter 500m: 5 L.Way Joli

Skrällen: 4 Credityuan

Rankingen: A: 5,3 B: 4,10,2,1,7,6 C: 11,12,8,9
Lycka till!

Christoffer