Dagens Dubbel körs denna lördag på Mantorpstravet och jag väljer att spela med totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Mantorp 9/3

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2640m Volt

I den första avdelningen så är det rätt öppet på förhand och jag väljer att strecka fyra stycken hästar. 

Min förstahäst i loppet är 7 Victoria L.L. som är en segervan tjej som segrat i nio av karriärens nitton lopp. Hon är tränad i Danmark, men har visat att hon duger långt på svensk mark där hon har matchats en hel del och hon kommer från två raka segrar där hon i den näst senaste starten vann på Jägersro via en mycket vass avslutning. Nu står hon intressant till här med ett bra startspår och dessutom hoppar Erik Adielsson upp i sulkyn som brukar få iväg hästarna han kör bra från start och här bär det nog av till ledningen för ekipaget. Väl i den positionen blir det intressant att se Victoria L.L. som med den fina kapacitet hon har visat räcker långt här.

Främsta motbudet är formstarka 10 Penthouse som hittat en extra växel i år då hon på fyra starter varit bland de tre främsta tre gånger och tagit en seger. I senaste starten så blev det en fin andraplats bakom en sådan bra häst som Decision Maker och känslan är att hon går framåt i sin utveckling för varje lopp hon gör. Denna gång startar hon med 20 meters tillägg mot ett lite billigare motstånd och hon kommer att behöva göra en hel del jobb själv under loppets gång, men med den fina formen som hon har för dagen så bör hon även här vara långt fram och ska ses med rätt så bra chans. 

Där bakom finner vi 9 Never To Young som verkligen visat fin form på slutet och har i år tagit tre segrar på fyra starter. Här startar hon med 20 meters tillägg vilket alltid är tufft, men om man bara kommer iväg hyggligt från start och finner en fin position här så bör Never To Young tillsammans med sin kusk och tränare Per Lennartsson räcka långt här. 

Skrällen i loppet finner vi i 4 Fish Story som har kommit igång bra på slutet med en seger och två andraplatser på sina tre senaste starter. I senaste starten så fick hon göra en hel del grovjobb utvändigt ledaren sista 700 meterna och gjorde det då riktigt bra som tvåa när hon höll farten fint in i mål. Här startar hon med ett lite halvjobbigt snävt startspår, men har klarat av det förut och är inget som oroar stallet. Om skicklige kusken Magnus Djuse sedan kan ge Fish Story en resa i ryggar här fram tills att det ska avgöras så bör Fish Story räcka en bit här och är en rolig skräll att ta med. 


Min Vinnare: 7 Victoria L.L.

Spets efter 500m: 7 Victoria L.L.

Skrällen: 4 Fish Story

Rankingen: A: 7,10,9 B: 4,3,6,12,14,5,13,11 C: 8,2,15,1DD-2 2140m Auto

I den andra avdelningen så har jag hittat en rolig spik som jag tror leder det här loppet från start till mål. 

Min vinnare och den tidiga ledaren av loppet är 4 Hipster Am som är en fin häst som matchats mot tufft motstånd på V75 på slutet med helt okej resultat men också lite otur. I näst senaste starten så galopperade han kort före start och hämtade ikapp sedan till en fjärdeplats och i senaste starten avslutade han bra till ett femtepris från ett hopplöst utgångsläge. Nu är startspåret klart bättre och härifrån tror jag att kusken Örjan Kihlström kan forcera sjuåringen till ledningen i ett tidigt skede av loppet och väl därifrån så blir Hipster Am svårslagen för övriga och han är en rolig spik på Dagens Dubbel. 

Motbuden för er som vill gardera hittar vi i 1 Corazon De B. som avslutade fjolåret riktigt starkt med en imponerande seger i en V75-final på Solvalla. Efter det så tycker stallet att han gick ur form lite och har nu fått lite vila sedan den senaste starten som var i början av februari. Här kan man inte klaga på förutsättningarna med ett fint innerspår bakom startbilen och siktet kommer att vara inställt på ledningen härifrån, och om man når dit så kan det räcka hela vägen för Corazon De B. som springer barfota runt om den här gången vilket är ett stort plus. Ytterligare en värd att nämna är 3 Run N`Cola som gjort fyra fina insatser på V75 i år där hon i den senaste starten var duktig trea bakom en sådan fin häst som Danao Degli Dei. Här gör han en spännade start från ett fint startspår och om sexåringen kan få en fin resa på nytt här långt fram så bör Run N`Cola kunna dyka upp i segerstriden. 


Min Vinnare: 4 Hipster Am

Spets efter 500m: 4 Hipster Am

Skrällen: 2 Declan

Rankingen: A: 4,1,3 B: 10,2,6,9,11 C: 8,7,5,12


Lycka till!
Christoffer