Dagens Dubbel Momarken 18/3

DD-1 2,3
DD-2 2 Mercenary

2 Rader x 100kr= 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 1640m auto
2 Stoletheshow är en elithäst som under fjolåret sprang in över 4,7 miljoner kronor. Han vann dessutom storloppet Oslo Grand Prix och var tvåa i Hugo Åbergs Memorial. Att detta är en topphäst som vi kommer få se i de större loppen under året råder det inget tvivel om. Men idag handlar det om årsdebut och även om motståndet är passande så ligger ändå Frode Hamre aningen lågt i snacket på förhand. Han menar på att Stoletheshow kanske behöver lopp i kroppen samt att det eventuellt väntar svar från 1 Z. Boko i spetskörningen. Stoletheshow riskerar därför att behöva göra en del jobb på egen hand vilket inte är optimalt i årsdebuten. Vi vet om att Stoletheshow är en spetshäst och skulle han komma till ledningen smärtfritt är det såklart toppchans på förhand. Men just nu är han streckad till 70%, något man som spelare också måste ta hänsyn till.

En som däremot låter uppåt kring sin häst direkt i årsdebuten är Bo Westergaard med 3 Seven Nation Army. Detta är en individ som under fjolåret visade att han tillhör de bästa i kullen. Han var ute och gjorde det bra i tuffa fyraåringslopp i fjol och iår är siktet inställt på att ta kampen med den äldre eliten. Det är anmält barfota runt om direkt och Bo Westergaard meddelar att Seven Nation Army känns fin hemma i träningen samt att hans häst är redo för en bra insats direkt här i årsdebuten.

Min Vinnare: 2 Stoletheshow
Spets efter 500m: 2 Stoletheshow / 1 Z. Boko ä
Skrällen: 3 Seven Nation Army
Ranking: A 2,3 B 1,9,7,4 C 6,8,10

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
I en öppen avslutning kommer jag ta ställning för 2 Mercenary. Detta är en individ som håller fin form och den senaste insatsen är bara att glömma. Då passade inte banan och Mercenary galopperade. Men från stallet meddelar man att utvecklingen pekar uppåt och att Mercenary tränar positivt för dagen. Man tror även på en bra insats när utgångsläget är tilltalande. Att det dessutom är anmält barfota runt om nu är också ett rejält plus för Mercenary. Från ett perfekt utgångsläge med Mats E Djuse i vagnen för första gången kommer jag spika Mercenary i en öppen avslutning.

Motbud
7 Kentucky Lobell är en individ med högt kunnande. Senast gjorde han årsdebut och stod då för en bra insats. Skulle han nu med lopp i kroppen fortsätta utvecklas så finns kapaciteten för att klättra upp i klasserna. Men han behöver visa mer jämnhet i sina prestationer innan jag vill gå på honom. Tidig vid gardering.

5 Trefilov har visat sig duga bra på V75 under vintern. Bland annat avslutade han vasst i skymundan under annandagen på Solvalla. Nu har man fått en träningsperiod i kroppen och är redo för comeback. Trefilov är kvick i benen och med en bra prestation direkt idag är han med långt framme i ett lopp som detta.

Min Vinnare: 2 Mercenary
Spets efter 500m:
Skrällen:
Ranking: A 2 B 7,5,6,4,12,10 C 9,11,8,3,1

Lycka till
DrTrav