DD-tips Örebro Torsdag 10/2

DD-1 2,3,11,12
DD-2 3 Bransbys Juke Box

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2609m auto
12 Vice Versa Diamant är en sexåring som på ren kapacitet står sig mycket bra i klassen. Han kommer med en färsk seger i bagaget, senast gick man i dödens fram till 500m från mål, då tog man övert ledningen och vann säkert. Distansen är ett plus då Vice Versa Diamant är en stark individ som dessutom är van att möta tuffare motstånd än vad man gör ikväll. Ett offensivt upplägg är att vänta och utan allt för mycket strul längs vägen ska också segerchansen vara god.

11 The Special Man F trivs som bäst när han får vara med i den främre träffen och tävla, därav är utgångsläget ikväll inte optimalt. Men från stallet meddelar man att The Special Man F tränar på fint där hemma och ska till kvällens start utrustas med amerikansk vagn vilket känns spännande. Carl Johan Jepson känner hästen väl och är medveten om hästens styrkor. Med lite klaff med positionerna är detta främsta motbudet till Vice Versa Diamant på förhand.

Nämner även 2 Boycott som ikväll fått ett bra utgångsläge. Detta är en sexåring som är ojämn i sina prestationer men som när han tävlar på topp besitter bra kunnande. I den senaste starten var det comeback efter lite vila och Boycott stod då för en positiv avslutnign. Nu med det loppet i kroppen bör fromkruavn vara ramflyttad en del tills ikväll och för den som garderar ska han inte nonchaleras helt till 2%.

Min Vinnare: 12 Vice Versa Diamant
Spets efter 500m:
Skrällen: 11 The Special Man F
Ranking: A 12 B 11,2,3,7,6,8,4,10,9 C 13,1,5,4

Dagens Dubbel 2 - 2100m auto
I den avslutande avdelningen ska vi riktigt koppla greppet och ta ställning för en låg procentare. Jag kommer nämligen spika 3 Bransbys Juke Box som just nu är spelad till 9%. Hans Crebas tuffa valack har en missvisande resultatrad och i flera starter på slutet gjort det bra utan att få med sig några framgångar. Bransbys Juke Box går alltid hela vägen in i mål och har i de två senaste starterna varit ute i tuffa sammanhang och står i min bok på tur för seger. Hans Crebas vet hur man tränar häst och låter på förhand även påställd från ett bra utgångsläge. Får de mer betrodda ödsla med krafterna från start och Bransbys Juke Box kan hitta ett bra utgångsläge kommer vi få se ett rejält slutvarv. När vi även ser att han är spelad till under 10% i skrivande stund måste jag bara ta ställning då spelvärdet är högt. Spik!

Motbud
1 Bacchus L.I. håller även han bättre form än vad resultatraden antyder. För tre starter sedan gjorde han det bra från ledningen och var nära att hålla undan hela vägen. I den senaste starten blev loppet helt fel och även om Bacchus L.I. såg fin ut är prestationen inget man ska dra för stora växlar av. Han är kvick iväg från start och har hållit upp innerspåret via en 1.10-öppning tidigare. Men det är många som kan öppna kvickt i loppet och det finns risk att det kommer kosta en hel del att försvara innerspåret ikväll, så frågan är snarare hur mycket det får kosta. Men oavsett upplägg är han tidig på kupongen bakom min spik.

Andra som kan lägga iväg från start är 2 B.T.’s Viclando, 4 Pastorns Lady och 5 Red Hot Rooster. Skulle alla dessa trycka av det som går från start kommer vi få sen en snabb öppning på loppet vilket i sin tur bara gynnar min spik ikväll. Men den som lyckas knyta till sig spets från start har också kopplat ett grepp på övriga.

Min Vinnare: 3 Bransbys Juke Box
Spets efter 500m: 1 Bacchus L.I., 2 B.T.’s Viclando, 4 Pastorns Lady, 5 Red Hot Rooster
Skrällen:
Ranking: A 3 B 1,5,6,3,4,2,7,12,11 C 10,8,9

Lycka till
DrTrav