Dagens Dubbel körs denna torsdag på Örebrotravet. Jag spelar med båda mina A-Grupper i respektive avdelning vilket blir totalt fyra kombinationer.


Dagens Dubbel-Förslag Örebro 11/7

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Volt

10 Elita Indal är en rätt så fin italienska som är tränad i Holland men väntar fortsatt på sin första seger i karriären då hon på tretton starter tagit en andraplats och tre tredjeplatser som bäst. I år har hon fått två lopp i kroppen där hon i årsdebuten näst senast gjorde det bra som trea och senast blev det en fjärdeplats. Hon gör här en mycket spännande debut på svensk mark och närmar sig även toppformen enligt stallet som trots saknaden av seger ändå tycker att detta är en fin märr som står sig bra i klassen. Voltstart är något som är ovant för henne men hon är stabil och förnuftig av sig och bör därför klara av det bra och om det bara löser sig hyfsat här från 20 meters tillägg så ska det bli spännande att se Elita Indal i det här loppet och jag tror chansen till att karriärens första seger kommer här är god.

13 Kent’s Marre har sedan han kom till Andreas Lövdals stall varit väldigt fin och har i år på tre starter tagit tre segrar. Vid senaste segern i mitten av juni så startade han precis som nu med 20 meters tillägg och kom då fram i rygg på ledaren kort efter start innan han med varvet kvar till mål lyftes ut utvändigt ledaren och därifrån avgjorde han sedan loppet enkelt till sin fördel. Formen ser ut och bör vara på topp här på fyraåringen som återigen startar med 20 meters tillägg men möter ett rätt så ojämnt motstånd denna gång och med en liknande prestation som senast så ska Kent`s Marre ses som ett hett segerbud.


Min Vinnare: 10 Elita Indal

Spets efter 500m: 2 True Lies

Skrällen: 2 True Lies

Rankingen: A: 10,13 B: 11,2,14,6,15,5,9,8 C:12,7,3,4DD-2 2100m Auto

5 Oracle Vixi är en rejäl herre med bra fart i sig men som också är lite ojämn i sina prestationer. För tre starter sedan så provade man dock att köra barfota runt om samt sätta en amerikansk sulky på för första gången vilket föll väldigt väl ut då han på V75 kom till ledningen efter en stenhård öppning och efter det så drog han på i ett hårt tempo och vann överlägset till slut. I starten efter det näst senast så tog man på skorna igen och det räckte inte mer än till en femteplats och senast mot stenhårt motstånd så blev det barfota igen men då hamnade han en bit bak och kom aldrig riktigt in i matchen. Nu är startspåret klart bättre och känslan är att fyraåringen trivs som allra bäst när han får springa på där framme vilket fallet bör bli den här gången och då det blir optimal utrustning med barfota runt om samt en amerikansk sulky på så tror jag att Oracle Vixi leder det här loppet från start till mål.

9 Enea Font är en intressant italienare som i år kommit igång riktigt fint då han på åtta starter varit bland de tre främsta i sju av dessa varav fyra har slutat med seger. I senaste starten så fick vi se fyraåringen på svensk mark då han på midsommar var väldigt fin som tvåa i ett Breeders Crown-Försök mot tuffa kullkamrater och känslan är att han ska duga en bit även i Sverige i år. Här möter han ett enklare motstånd igen då han går ner i sin ordinarie klass och även om han har lottats till ett bakspår denna gång så bör han inte hamna så dåligt på det och Enea Font tål även att göra en hel del jobb själv under loppets gång om så krävs och då ska han duga bra även här.


Min Vinnare: 5 Oracle Vixi

Spets efter 500m: 5 Oracle Vixi

Skrällen: 3 Wanderlust Pellini

Rankingen: A: 5,9 B: 1,3,10,11,6,8,7,2

Lycka till!

Christoffer