DD-tips Örebro Torsdag 13/10

DD-1 4,5,7,10
DD-2 4,8

8 rader x 30kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 1609m auto
Kvällens sportsliga höjdpunkt där flera talangfulla och lovande hästar gör upp om 600.000 kronor i årets upplaga av Svampen.

Timo Nurmos missar sällan ett storlopp för unghästar och så även ikväll. 4 Tino Barosso har redan som tvååring hunnit med att visa fart som kommer räcka en bit. I tävlingsdebuten galopperade hon bort en framskjuten placering på upploppet men i starten efter fick Tino Barroso direkt revansch och vann då på överlägset sätt. Senast blev det galopp på grund av att man blivit störd vilket inte är mycket att säga om. Väl i loppet gick man sen i mål med sparade krafter. Ikväll är utgångsläget tilltalande och det är anmält amerikansk vagn för första gången vilket är spännande. I ett öppet tvååringslopp är detta mitt förstaval.

Nämner även tidigt Daniel Wäjerstens 5 Feel No Pain som gjort det bra varje gång han startat. Han har hittills två andraplatser och en seger på sina tre starter i karriären och fortsätter Feel No Pain leverera på samma nivå fortsatt här ikväll är han given i segerstriden. Detta är ett rejält sto som lever på styrka och räds inte att göra en del grovjobb på egen hand. Tränaren Daniel Wäjersten gör heller inte mycket fel för dagen och på kupongen är ekipaget ett givet streck.

Noterbart är också att Mattias Djuse har en trio med i loppet 10 Frustration, 7 Laiza Westwood och 1 Larah Westfood. Frustration kör tränaren själv och detta är en individ som visat sig besitta bra speed tillslut. Men jag tycker ingen av Djuses hästar ska nonchaleras vid gardering ikväll.

Min Vinnare: 4 Tino Barosso
Spets efter 500m: 4 Tino Barosso
Skrällen: 10 Frustration
Ranking: A 4,5 B 10,7,1,2,11,9,6 C 12,3,8

Dagens Dubbel 2 - 2100m auto
Kan det vara dags för 4 Park View ikväll? Har lyft fram honom ett par gånger här i tipsen. Detta är en rapp individ som senast var ute mot tuffa konkurrenter och gjorde det okej utan att prestera på topp. Nu är motståndet lite lämpligare och från ett bra utgångsläge kan man tidigt sitta i spets och väl i den positionen trivs Park View som bäst. Med en bra prestation ikväll blir man inte enkel att brotta ner över upploppet.

8 Sourire Frö visade både form och hög kapacitet senast när man från utvändigt gick sista 800m på 09,3. Detta är en allround individ som både är stark och som dessutom kan öppna bra från start. Utgångsläget är dock ett minus ikväll men jag räknar med att man kör offensivt från start och hittar man bara en vettig position initialt så kommer hanns avslutning bita bra ikväll. Kan även se Sourire Frö utmana om segern trots en lugn dödens. Given segerkandidat i loppet.

Nämner även 3 Massive Speed som inte haft något flyt i loppen efter sitt uppehåll. Men han har fått två lopp i kroppen och bör ha en formkurva som pekar uppåt. Motståndet ikväll är tufft men med rätt resa är detta en individ som alltid avslutar vasst. Ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 4 Park View
Spets efter 500m: 4 Park View
Skrällen: 3 Massive Speed
Ranking: A 4,8 B 3,10,5,6,11,2,1 C 9,7

Lycka till
DrTrav