Hej alla travälskare,
Mitt namn är Christoffer Svensson och jag är en 31-årig travfantast som verkat inom travet i mer än halva mitt liv främst som hästägare, men jag har även kört ett par travlopp och jobbat utomlands som trader. Från och med 12/2 kommer ni kunna få ta del av mina tips här på rekatochklart och jag hoppas kunna bjuda er läsare på en och annan vinnare.Dagens Dubbel körs denna torsdagskväll på Örebrotravet och det är två väldigt ojämna lopp där jag tycker att mina A-grupper är väldigt starka.

Dagens Dubbel-Förslag Örebro 15/2

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2100m Auto

Min vinnare av den första avdelningen är 5 Lady Silver som har visat fin form i årets tre starter och senast fick hon även vinna efter en stark långspurt sista 800 meterna och segern säkrades 100 meter före mål då hon kopplade greppet. Nu står hon ännu bättre till sett till startspår då hon är mitt bakom startbilen när den släpper och kusken William Ekberg lär vara angelägen om att försöka nå till ledningen och isåfall skulle mycket vara vunnet. Det är ingen position hon dock är beroende av och kan även vinna på andra sätt, men ledningen är närmaste vägen till mål och jag säger spets och slut för Lady Silver här.

Främsta motbudet är 6 Urbina Southwind som visade prov på väldigt fint kunnande ifjol då hon utvecklades i rask takt och under hösten så provade man även lyckan på V75 där hon dock inte fick det att stämma helt. Hon har nu varit borta från tävlingsbanan i 4 månader och kommer säkerligen behöva ett par lopp i kroppen innan toppformen sitter där, så därför är jag lite tveksam till henne som favorit. Grundkapaciteten kommer hon dock långt på mot detta motståndet och Urbina Southwind är given andrahäst här.


Min Vinnare: 5 Lady Silver

Spets efter 500m: 5 Lady Silver

Skrällen: 4 Navy Zon

Rankingen: A: 5,6 B: 4,9,2,11,3DD-1 2140m Volt


I den andra avdelningen så tycker jag att det finns en häst som höjer sig över de andra och det är 1 King Only The One som verkligen visar toppform för dagen och vann så sent som i söndags då han från tredje par utvändigt klev runt sitt motstånd på ett mycket enkelt sätt och vann i överlägsen stil. Täta starter blir det nu, men det är inget som oroar stallet som säger att sexåringen är i toppslag för dagen och då han är stark så bör han tåla detta. Startspåret är fint och här kan kusken Dwight Pieters sikta in sig på ledningen i ett tidigt skede utav loppet och sedan är det ingen som kan besegra King Only The One. Spets och slut!

I ett svagt lopp så finner vi motbuden i 6 Gatling som återkommer efter vila här, men från ett bra startspår så kommer han tillsammans med sin kusk och tränare Björn Goop att få en fin resa i den främre träffen och och då grundkapaciteten är fin så räcker han en bit här. 9 Babsans Bankir gör sällan ett dåligt lopp och gynnas av att det är ett litet fält. Om han får hjälp med lite tempo så ökar chansen till seger då han är en stark avslutare.


Min Vinnare: 1 King Only The One

Spets efter 500m: 1 King Only The One

Skrällen: 9 Babsans Bankir

Rankingen: A: 1 B: 6,9,7,4 


Lycka till!

Christoffer