Hej alla travälskare,
Mitt namn är Christoffer Svensson och jag är en 31-årig travfantast som verkat inom travet i mer än halva mitt liv främst som hästägare, men jag har även kört ett par travlopp och jobbat utomlands som trader. Från och med 12/2 kommer ni kunna få ta del av mina tips här på rekatochklart och jag hoppas kunna bjuda er läsare på en och annan vinnare.

Dagens Dubbel körs denna lördag på Örebtrotravet och jag väljer att spela spiklöst med totalt sex kombinationer.Dagens Dubbel-Förslag Örebro 24/2

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-1 1609 Auto

Den första avdelningen på Dagens Dubbel denna lördag är ett rätt så fint lopp över den korta distansen 1609 meter. Jag tycker att två hästar höjer sig ganska så rejält över de övriga och dessa blir mina val.

Förstahästen i loppet trots ett svårt startspår är 12 Danao Degli Dei som verkligen har imponerat sedan han kom till Adrian Kolgjinis stall där det har blivit tre segrar på tre starter samtliga på V75. Han besitter både styrka och snabbhet och fick i senaste loppet på Solvalla göra grovjobbet utvändigt ledaren under slutvarvet men hade trots det modet att avgöra till slut. Nu är det som nämnt ett jobbigt utgångsläge, men jag förväntar mig en offensiv styrning rätt så tidigt här och om bara Danao Degli Dei har tätkänning när det ska avgöras så tror jag att han tar fjärde raka V75-segern här.

Främsta motbudet är 6 Global Classified som var riktigt bra i sin senaste start då hon i en tuff öppning tog hand om ledningen och sedan stannade där hela vägen in i mål efter att ha sträckt på sig när han blev utmanad över upploppet. Nu är startspåret klart bra igen och kusken Magnus Djuse lär försöka trycka av honom på nytt för att nå ledningen och väl i den positionen så duger förstås Global Classified även denna gång.

För er som vill gardera ytterligare så tar man med skrällen 7 Crown Wise As som är tillbaka på svensk mark efter ett äventyr i Frankrike. Han gjorde senast debut för sin nya tränare Veikko Haapakangas och avslutade då bra på V75 efter en snäll resa fram till en tredjeplats. Nu har han lottats till ett jobbigt startspår och det kan komma att behövas en hel del tur samtidigt som han inte riktigt räcker till mot ovan nämnda hästar så mer än en skräll är han inte här.


Min Vinnare: 12 Danao Degli Dei

Spets efter 500m: 6 Global Classified

Skrällen: 7 Crown Wise As

Rankingen: A: 12,6 B: 7,4,5,2,8,3,9 C: 11,1,10DD-2 2100m Auto

Den andra avdelningen innehåller en stor favorit som jag väljer att gardera.

Favorit bli 2 Jalapeno K. som givetvis ska vara det efter en uppvisning senast då han i en V75-Final på Solvalla vann i överlägsen stil från ledningen. Förutsättningarna är bra även den här gången och från ett bra startspår kommer kusken Erik Adielsson försöka skicka iväg femåringen till ledningen igen och sedan försöka stanna där hela vägen in i mål. Han är dock lite Snabbare ut från ett startspår längre ut i banan och med flera startsnabba utvändigt så kan han bli överrumplad från start och då är han sårbar, men om han når till ledningen så vinner han högst troligt.

8 Winterburn är det främsta motbudet då det rör sig om en segervan herre som vunnit elva av karriärens fjorton starter. I senaste starten som var på V75 i början av februari så visade han fin form som tvåa bakom just min vinnare Jalapeno K. Tråkigt utgångsläge här, men om kusken Magnus Djuse kan hitta ner i ett vettigt slagläge kort efter start så räcker Winterburn långt och är given andrahäst här.

Skrällbudet i loppet är 5 Nail`em som har höga toppar när han presterar bra. Förutsättningarna här är rätt så intressanta med ett optimalt startspår då han är startsnabb och hästen trivs väldigt bra i ledningen. Till den positionen så vill kusken och tränaren Åke Lindblom komma och sedan lär han köra där så länge den berömda lampan lyser och den kan mycket väl lysa hela vägen till bra odds.


Min Vinnare: 2 Jalapeno K.

Spets efter 500m: 2 Jalapeno K.

Skrällen: 8 Winterburn

Rankingen: A: 2,8 B:5,6,7,3,10,9 C: 1,12,11,4


Lycka till!

Christoffer