Dagens Dubbel körs denna lördag på Örebrotravet. Jag spelar med mina A-grupper i varje avdelning vilket är totalt sex kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Örebro 27/4

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2100m Auto

6 Winterburn har segrat i tolv av karriärens arton starter och fortsatt utvecklas fint i år då han på sex starter varit topp tre fem gånger och tagit en seger. Han har i år matchats på V75 där han näst senast i en V75-Final på Solvalla imponerade stort då han efter en tung resa utvändigt ledaren hade både mod och styrka att avgöra till slut och han visade fin form även i senaste starten då han avslutade bra ute i spåren sista 700 meterna till en andraplats. Känslan är att han fortsatt är under rätt så fin utveckling och Winterburn ska med sin fina form ses med bra chans att blanda sig i segerstriden oavsett position även här och han får min förstaröst. 

3 Combat Fighter har haft toppform under en längre tid och radat upp rejäla prestationer på V75. I år på sju starter har det blivit fem pallplaceringar varav två stycken segrar samt 528 tusen kronor intjänat. Han var i senaste starten betrodd och fick då en resa i tredje par invändigt men efter att det strulade lite för honom in mot upploppet med galopperande häst framför så gick han i mål utan att pressas. Nu står han fint till här med ett bra utgångsläge där kusken Erik Adielsson kommer göra allt för att nå till ledningen för att sedan köra där och om Combat Fighter håller sin fina form så ska han ses med segerchans även denna gång. 

12 Dea Sprint Bar är en fin italienska som under vintern varit i Franrkike och Paris där det blev tre starter på Vincennes som gav en seger och två tredjeplatser. Hon gjorde sedan i senaste starten för knappt en månad sedan debut på svensk mark och gjorde då en stark insats som trea mot bra hästar efter att ha fått ett tufft lopp. Det loppet bör ha fört fram henne i form men även denna gång precis som senast är utgångsläget jobbigt och det kommer att behövas lite tur från start för att nå en vettig position. Men om det bara klaffar lite för femåringen så är hon rejäl av sig och går hela vägen in i mål och det är dumt att nonchalera Dea Sprint Bar helt här som ska räknas som ett segerbud. 


Min Vinnare: 6 Winterburn
Spets efter 500m: 3 Combat Fighter
Skrällen: 1 Rossi Garline
Rankingen: A: 6,3,12 B: 4,1,9,8,7,5,2 C: 10,11


DD-2 3140m Volt

10 High On Pepper hade ett häftigt fjolår då han tog tio segrar på sexton starter och sprang in över 2.1 miljoner kronor. Även i år har han börjat riktigt bra då det på fyra starter blivit tre segrar. Han åkte på en förlust i senaste loppet men var då ändå klart bra efter en tuff resa utvändigt ledaren i hårt tempo. Han har efter den starten fått ta igen sig i en månad för att ladda inför den här uppgiften som på förhand ser intressant ut trots att han startar med 40 meters tillägg, men från ett bra startspår så kommer han att kliva iväg bra och då High On Pepper inte bara är stark utan även en vass avslutare vilket han har visat tidigare så får han förstarösten här även om det inte saknas motstånd. 

14 Gamin Jaba är en fransman som gör en väldigt spännande debut här på svensk mark och för sin nya tränare Daniel Redèn. Han kommer ifrån ett starkt vintermeeting i Frankrike där han i februari tog två raka segrar på Vincennes i Paris och han har varit bättre än någonsin. Han matchas mot Harper Hanovers om en månad och har inga direkta krav på sig här från stallet men om han kan få en ryggresa här så är han normalt sett en stark avslutare av loppen och Gamin Jaba ska på sin otroligt fina kapacitet givetvis räknas mycket tidigt här. 


Min Vinnare: 10 High On Pepper
Spets efter 500m: 3 Pwojtech Vrijthout
Skrällen: 12 Power Doc
Rankingen: A: 10,14 B: 3,12,6,8,13,5,9,7 C: 2,1,15,4


Lycka till!

Christoffer