Dagens Dubbel körs denna torsdag på Örebrotravet. Jag väljer att spela med en spik i den första avdelningen för att ta med fem hästar i den andra vilket är totalt fem kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Örebro 4/4

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2609m Auto

2 Global Excellence är en talangfull herre som stallet har haft höga förhoppningar på men som inte riktigt löpt upp till sitt kunnande alla gånger. I år har det blivit två segrar på tre starter där han i den senaste kördes till ledningen efter 700 meter och höll sedan ett eget tempo framme i tät och vann i överlägsen stil med som det såg ut sparade krafter över mål. Även denna gång så ser förutsättningarna intressanta ut med ett fint startspår och här vill nog kusken och tränaren Markus Svedberg ge sig på samma melodi som senast och det är att nå ledningen i ett tidigt skede av loppet. Men han är inte beroende av ledningen då han tål att göra en hel del jobb själv under loppets gång om det skulle behövas, och därför så tycker jag att detta ser ut som en klart bra segerchans för Global Excellence oavsett position. Jag spikar! 

3 B.T.’s Vencor är en snabb herre som förra året utvecklades fint med sex pallplaceringar på nio starter varav tre stycken segrar. Här gör sexåringen årsdebut efter närmare 4.5 månaders frånvaro och kommer att behöva något lopp i kroppen innan toppformen sitter där. Han lär dock vara rätt så bra förberedd inför den här uppgiften, och från ett fint utgångsläge så öppnar han snabbt för att finna en fin position och om det bara löser sig hyggligt här för B.T.’s Vencor så ska han kunna blanda sig i segerstriden. 

Min Vinnare: 2 Global Excellence

Spets efter 500m: 2 Global Excellence 

Skrällen: 10 Mauro Di Quattro

Rankingen: A: 2 B: 3,10,8,11,9,4,6,5,7 C: 12,1,13


DD-2 2100m Auto

7 The Pirate har en hög högstanivå när det väl stämmer för honom, men är också lite ojämn i sina prestationer. Han tog i senaste starten årets första seger vilken var efterlängtad och han avgjorde då till sin fördel på ett rejält sätt då han efter att ha gjort jobbet själv under slutvarvet kopplade greppet kort före mål. I den starten så sprang sexåringen barfota runt om vilket gav en mycket god effekt och därför blir balansen densamma även här. Här borde kusken och tränaren Andreas Lövdal kunna köra sig till en rätt så hyfsad position och om The Pirate är lika bra som i den senaste starten så ska det här vara en bra chans på nytt. 

4 Mercenary hade ett bra fjolår med fyra segrar på tolv starter och matchades även en hel del mot tufft motstånd på V75. Här gör han årsdebut efter att han inte har startat sedan strax innan jul och det blir här barfota runt om direkt vilket är optimalt för sjuåringen. Från ett bra utgångsläge så öppnar Mercenary bra och i ledningen så trivs han bra och man vill nog testa i den positionen om man kommer dit. Om han sedan får dämpa tempot en bit så ökar segerchansen och detta loppet leder han mycket länge. 

Min Vinnare: 7 The Pirate

Spets efter 500m: 4 Mercenary

Skrällen: 2 Sun’s Ambitious

Rankingen: A: 7,4 B: 2,3,1,12,8,6 C: 11,9,5,10


Lycka till!
Christoffer