Dagens dubbel denna tisdag hämtar vi från Östersund. 

DD Östersund 13/2

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

V64-5 2640m Volt

6 Teknopys är en rejäl herre med styrkan som sitt främsta vapen vilket han visade vid senaste starten då han vann efter att han mestadels fått springa utvändigt ledaren. Han är dock inte helt att lita på då han har galopperat titt som tätt och därför är sexåringen ingen spik för mig. Tryggt är det dock att Mats Djuse kör igen och från ett bra startspår är det inte omöjligt att man kan köra sig till ledningen här. Den långa distansen passar förstås bra och en felfri Teknopys är loppets givna förstahäst.

8 Prinsen Af Sola kommer även han från Jan-Olov Perssons stall och han hade ett fint fjolår med fyra segrar på sexton starter och över 207 tusen kronor intjänat. I år har han hunnit med att göra två starter och var duktig som tvåa senast efter att ha hamnat en bit bak i fältet och sedan avslutat bra sista 700 meterna ute i spåren. Ett bra startspår som ger ett smygläge har han lottats till här och med lite tur kring löpningsförloppet för Prinsen Af Sola så räcker han långt i det här sällskapet.

9 Prins Modde har visat god kapacitet hittills i karriären då han på sina arton starter varit bland de tre främsta elva gånger och tagit fyra segrar. Han avslutade fjolåret på absolut bästa sätt med två segrar på de sista tre starterna, men i årets två starter har det blivit lite frågetecken kring hästens form. Han har galopperat i båda sina starter och det är aldrig bra, men han har nu fått vila inför den här starten vilket bör vara positivt och om Prins Modde kan hitta tillbaka till det han visade under fjolåret så räcker han långt här.


Min Vinnare: 6 Teknopys

Spets efter 500m: Teknopys

Skrällen: 9 Prins Modde

Rankingen: A: 6,8,9,1 B: 10,4,11,3,13 C: 14,5,2,12,7


V64-6 2140m Auto

4 Atlas A`lir är en rätt så trevlig tävlingshäst som ifjol som treåring gjorde det klart bra då han på sex starter var bland de tre främsta totalt fyra gånger och tog en seger. Han årsdebuterade i slutet av januari efter 2.5 månads vila och fick då ett snällt lopp och var mest seg hela vägen vilket han har haft en tendens att vara tidigare också. Med det loppet i kroppen bör han dock vara än mer rappare nu och dessutom åker det helstängda huvudlaget på igen vilket gör susen och han ska också få springa i en amerikansk sulky för första gången. Dessa ändringar är givetvis väldigt positivt och från ett bra startspår så ska han kunna komma iväg rätt så bra och mot ett inte allt för tufft motstånd så ska Atlas A`lir ses med bra chans, och han är min givna förstahäst.

6 Sighni Burge gjorde det bra förra året då hon på sina fem första starter i karriären tog två segrar och två andraplatser. Hon gjorde sin sista start för fjolåret i slutet av november och gör här årsdebut, vilket gör att formen är svårdbedömd då den inte lär vara på topp direkt. Hon har tillsammans med kusken Peter Eriksson fått ett bra startspår här vilket är bra då hon kan utnyttja läget med sin startsnabbhet, och med en bra resa i den främre träffen så ska Sighni Burge ändå ses med lite chans, för hon visade som sagt bra uppfattning ifjol.


Min Vinnare: 4 Atlas A`lir

Spets efter 500m: 1 Topper

Skrällen: 6 Sighni Burge

Rankingen: A: 4 B: 6,3,11,2,8,11,7 C: 12,5,9,10Lycka till!