Dagens Dubbel körs denna söndag på Östersundstravet. Jag väljer att spela med min A-Grupp i den första avdelningen för att sedan spika i den andra. 


Dagens Dubbel-Förslag Östersund 17/3

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Volt

6 Tekno Filur hade en fin fyraåringssäsong förra året då det på femton starter blev nio pallplaceringar och över 233 tusen kronor. Han matchades mot tufft motstånd och var bland annat i final av Svenskt Kallblodsderby. I år har det blivit två starter med en tredjeplats som bäst vilken kom i senaste starten då han galopperade 600 meter före mål men kom tillbaka starkt efter det och visade fin form. Här står femåringen bra till tycker jag med ett fint startspår och då han är kvick ut den första biten så kan kusken Marcus Lilius ladda för ledningen här och väl i den positionen så blir Tekno Filur mycket svårslagen. 


13 Blixen har inlett det här året bra med två tredjeplatser på två starter och det var en riktigt fin insats i senaste starten då åttaåringen fick göra jobbet utvändigt ledaren under större delen av loppet. Han startar här med 40 meters tillägg samtidigt som motståndet denna gång är något enklare och om bara kusken Jan-Olof Johansson kan få iväg Blixen hyggligt från start så är han bra nog att kunna kliva runt det här motståndet om det inte strular allt för mycket. 


4 Prinsen Af Sola är en rätt så fartfylld herre som i fjol tog fyra segrar på sexton starter och har i år tagit en andraplats som bäst på tre starter. I senaste starten fick han ett tufft slutvarv då han fick gå ute i tredjespår sista 1100 meterna och han höll trots det rätt så bra till en femteplats. Här väntar en liknande uppgift som senast och om kusken Mats Djuse kan få iväg Prinsen Af Sola från det snäva fjärdespåret här så ska femåringen ses med rätt så bra chans. 


2 Kruson har visat rätt så fin form under vintern och tog senast årets första seger i den fjärde starten från ledningen och segern blev mycket enkel. Efter den starten så har sjuåringen fått en liten paus på en månad och har tränat på bra inför den här starten. Utgångsläget är fint då han är kvick ut den första biten och givetvis hade ledningen varit optimalt då han har tagit tre segrar på fem försök i den positionen. Oavsett om Kruson kommer till ledningen eller ej så kommer han att få en fin resa i den främre träffen och om det sedan löser sig hyggligt så ska han ses med chans här.

Min Vinnare: 6 Tekno Filur 

Spets efter 500m: 6 Tekno Filur

Skrällen: 4 Prinsen Af Sola

Rankingen: A: 6,13,4,2 B: 12,3,8,14,15,1,11 C: 5,7,10,9

DD-2 1640m Auto

3 Atlas A’lir har utvecklats fint i årets fyra starter och har på slutet en seger och två andraplatser på hans tre senaste starter. Han har fått göra en hel del jobb själv under loppen vilket han har klarat galant då han är väldigt stark, men han är också snabb ut och därför är utgångsläget bra den här gången för fyraåringen. Känslan är att täta starter som det blir här passar honom bra och här tror jag att kusken och tränaren Daniel Wäjersten kör till ledningen med Atlas A`lir och sedan stannar där hela vägen in i mål. Men om det inte skulle gå så är han bra nog att vinna även från utvändigt ledaren. Jag spikar! 

1 For You har visat fin form på slutet då hon i näst senaste starten levererade en rejäl avslutning från ett dåligt utgångsläge och vann mycket enkelt och i senaste starten på V75 så blev hon fast med gott om krafter kvar. Sjuåringen har efter det varit struken efter att ha fått en hovböld men hon ska nu vara redo för en fin prestation här igen och stallet tycker att hon aldrig har varit i bättre form. Innerspåret bakom startbilen här passar fint och siktet kommer säkert att vara inställt på ledningen här, men oavsett så kommer For You att få en fin resa i den främre träffen och hon ska räknas med lite tur under loppets gång. 

6 Didicoy gjorde årsdebut i senaste starten och hade inför den tränat riktigt bra enligt stallet, men var en besvikelse som oplacerad. Till denna starten så blir det minst barfota fram vilket är ett plus för Didicoy som om hon hittar tillbaka till den fina grundkapacitet som hon har ska duga långt här och är loppets skräll. 

Min Vinnare: 3 Atlas A’lir

Spets efter 500m: 3 Atlas A’lir

Skrällen: 6 Didicoy

Rankingen: A: 3 B: 1,6,2,12,11,4,7 C: 9,10,5,8


Lycka till!

Christoffer