Dagens Dubbel körs denna tisdag på Östersundstravet i Jämtland. Jag spelar med mina A-grupper i respektive avdelning vilket blir totalt fyra kombinationer. 

Dagens Dubbel-Förslag Östersund 7/5

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

8 Patriot Zon är en välstammad herre som inledde karriären i början av november förra året och tog därifrån tre raka segrar innan han åkte på första förlusten i senaste starten i mitten av februari på Solvalla då han inte var som bäst. Nu har han fått ladda om inför sommaren och gör här första starten på nästan tre månader vilket innebär att han inte kommer att vara som bäst direkt här utan behöver något lopp i kroppen innan den rätta formen sitter där. Startspåret är även det tråkigt och det kommer att behövas lite tur här från start för att han ska komma till, men jag tycker att detta är en riktigt fin häst som nog stallet har vissa förhoppningar på och om det bara klaffar lite här för Patriot Zon så ska han normalt sett kunna spurta ner detta motståndet och han blir min förstahäst på sitt fina grundkunnande. 

6 Topper har gjort två starter i år efter mer än ett års frånvaro och har på dessa tagit en seger och en tredjeplats och sett fin ut. Han segrade direkt i sin comeback samt årsdebut i mitten av februari då han kördes till ledningen direkt från start och sedan höll han ett rätt så lugnt tempo vilket gjorde att han kunde sticka undan till en enkel seger till slut. I starten efter det som var två månader efter i mitten av april så fick han en tuffare resa utvändigt ledaren men höll trots det bra till en tredjeplats och bör med det loppet i kroppen gå framåt igen inför den här starten. Utgångsläget är klart bra här då han är snabb ut den första biten och med siktet inställt på ledningen här från kusken och tränaren Jan-Olof Johansson så tycker jag att Topper ska ses med en rätt så fin segerchans här. Min Vinnare: 8 Patriot Zon
Spets efter 500m: 6 Topper 
Skrällen: 7 Ytowns Dragon 
Rankingen: A: 8,6 B: 7,4,1,5,9 C: 2,12,10


DD-2 2140m Auto 

7 Invisible Sun är en väldigt fin häst i grunden som under fjolåret var bland de tre främsta i hälften av sina fjorton starter varav fem stycken segrar. Han gjorde årsdebut senast efter mer än fem månaders tävlingsfrånvaro och var då klart bra som tvåa och kommer att ha gått framåt rejält med det loppet i kroppen inför den här uppgiften som ser spännande ut. Startspåret är däremot inte det roligaste och det gäller därför för kusken och tränaren Per Linderoth att hitta ner i en vettig position här från start och om det sedan lyckas så tål Invisible Sun att göra en hel del grovjobb själv under loppets gång om så krävs och han ska räknas med klart bra segerchans här.

1 Luca Di Quattro är en fin tävlingshäst som efter att ha strulat en hel del tidigare i karriären nu hittat sig själv och levererar på en jämn och fin nivå. I år har det på sex starter blivit en seger och tre andraplatser och har på slutet matchats i två raka starter på V75 där han gjort det klart bra. Denna uppgiften ser intressant ut på förhand då sexåringen har lottats till ett fint utgångsläge och då han är rätt så kvick ut den första biten så kommer Luca Di Quattro att få en fin resa i den främre träffen och ska om det löser sig här ses med hygglig chans på segern.Min Vinnare: 7 Invisible Sun
Spets efter 500m: 5 Bourne Dominion
Skrällen: 2 Star Muscle 
Rankingen: A: 7,1 B: 5,8,2,6,11,3 C: 12,9,10Lycka till!
Christoffer