Dagens Dubbel körs denna lördag på Östersundstravet. Jag spelar med min A-Grupp i den första avdelningen och tar i den andra med två stycken hästar vilket blir totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Östersund 8/6

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15DD-1 2140m Auto 

4 Mellby Jinx var igång redan som tvååring med fina resultat och har sedan dess kunnat tävla på en hög nivå. Förra året blev det åtta pallplaceringar på elva starter varav tre stycken segrar samt 999 tusen kronor intjänat. I år har han fortsatt sett fin ut och startade senast för en månad sedan i Finlandia Ajo då han avslutade mycket bra som fyra efter en resa en bit bak i kön. Han känns efter det som han ska i träningen och till den här starten funderar stallet på att hänga på en amerikansk sulky vilket isåfall skulle vara första gången sedan 2022 och det bör passa honom bra nu när han är lite äldre. Utgångsläget är optimalt då han är kvick ut den första biten och här kommer siktet att vara inställt på ledningen från kusken och tränaren Daniel Wäjersten och om man når den positionen vilket jag tror att man gör så ska detta vara en mycket bra segerchans för Mellby Jinx.  

5 Hail Mary har varit en av Sveriges bästa hästar på senare år och hade under fjolåret ett toppår då det blev segrar i både Hugo Åbergs Memorial samt Sundsvall Open Trot och över 3.9 miljoner kronor intjänat. Han inledde det här året i Frankrike där han var oplacerad i Prix D`Amerique och har nu sedan en tid tillbaka varit tillbaka på svensk mark. Förhoppningarna var förstås om att deltaga i Elitloppet även detta året och man gjorde ett försök senast i ett kval till Elitloppet men han blev då fast med gott om krafter kvar som trea i rygg på ledaren och istället har man nu fått ladda om inför detta. Han vann här ifjol och är även detta året favorit till en ny titel i Jämtlands Stora Pris, men det ser ut att kunna bli lite mothugg här och han kommer att få göra en hel del jobb själv denna gång under loppets gång men det är någonting som Hail Mary tål och normalt sett så ska han räcka långt här. 


Min Vinnare: 4 Mellby Jinx 
Spets efter 500m: 4 Mellby Jinx
Skrällen: 3 Mister Hercules 
Rankingen: A: 4,5 B: 7,3,8,2,9 C: 10,1,6


DD-2 1640m Auto

2 Kilgore är en flyfotad herre som har fin form för dagen och var senast duktig som trea i ett lopp under Elitloppshelgen då han efter en fin resa i ryggar avslutade 1.10.3 sista 800 meterna. Stallet är samtidigt väldigt nöjda med han för dagen och efter att han gått i mål med lite krafter kvar på slutet så är det nu läge för att gasa hela vägen och från ett perfekt utgångsläge för hans del så är siktet inställt på ledningen här för Kilgore som Daniel Wäjerstens stall håller som dagens bästa chans och visst ser detta lämpligt ut och han rankas överst. 

5 The Lion är en fin tävlingshäst som på karriärens elva starter tagit sju pallplaceringar varav fyra stycken segrar. I år har fyraåringen fått två lopp i kroppen där årets första seger kom i senaste starten då han var fin från ledningen och vann säkert i ett dock rätt så billigt lopp. Han bör gå framåt i form ytterligare efter den starten vilket kan behövas då han nu stöter på ett klart tuffare motstånd, men både distansen samt utgångsläget är optimalt och med en snabb start så kommer kusken och tränaren Björn Goop kunna bjuda sin adept på en fin resa i den främre träffen och om det bara löser sig hyfsat här för The Lion så kommer han att dyka upp i segerstriden. 


Min Vinnare: 2 Kilgore 
Spets efter 500m: 2 Kilgore 
Skrällen: 7 Go For Manny 
Rankingen: A: 2 B: 5,6,7,4,9,12,8 C: 1,3,10,11
Lycka till!
Christoffer