DD-tips Östersund & Kalmar Fredag 14/10

DD-1 1,3,10
DD-2 5 Ares B.

3 rader x 70kr = 210kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 5 2140m auto
1 Liberty Boko var senast ute i samma lopp som 2 Never To Young och 3 General Norrgård och besegrade då båda trots sitt bakspår. Insatsen var bra och när dessutom Liberty Boko visat tidigare att han trivs som bäst in den främre träffen ser uppgiften ikväll passande ut. Från innerspår är jag inne på att han håller upp ledningen och från den positionen har det blivit två segrar på tre försök. Med tanke på hur hästen såg ut senast är detta mitt förstaval i loppet.

10 No Limit Express föll senast med flaggan i topp efter att mestadels fått harva på ute i tredjespår genom hela loppet. Femåringen får det inte alltid till att stämma med aktionen men att det kapaciteten är hög råder det inget tvivel om. Trots bakspår ikväll är detta ett givet streck på kupongen till 17%.

Nämner även 3 General Norrgård som inte riktigt fått det att lossna ännu. Men av intrycket att döma finns det mycket i hästen och när han väl inser vad travet handlar om och börjar släppa till lite själv är jag övertygad om att utvecklingen kommer komma. Utgångsläget är tilltalande och han kommer kunna få ett gynnsamt lopp ikväll.

Min Vinnare: 1 Liberty Boko
Spets efter 500m: 1 Liberty Boko
Skrällen:
Ranking: A 1,10 B 3,2,7,11,8,6 C 4,9,5,12

Dagens Dubbel 2 - 2140m volt
5 Ares B. stod för ett fint intryck senast när han tidigt kördes till ledningen och drog sedan bara undan till en överlägsen seger. Han kan öppna bra och även om innerspåret på mellanvolten innebär en risk kan man också lika gärna vara den som är först framme och ställer frågan till starthästarna. Skulle i så fall Ares B vara den som övertar ledningen efter en bit kommer han inte bli lätt att slå med tanke på intrycket och insatsen senast.

11 Vinci Nice har varit med i årgångslopp under året och var senast ute i Derbykval där han inte riktigt räckte till. Men ikväll är motståndet mer överkomligt och trots 40m tillägg ska man ses som en tidig segerkandidat i loppet. Med skor på hovarna och vanlig vagn har man presterat bra tidigare. Utan för mycket trafikproblem längs vägen ikväll så finns kunnandet för att blåsa ner samtliga under slutvarvet.

Nämner även 10 Grappa Boy som inte ska bedömas på senaste insatsen då han inte var kurant den dagen. Nu vill man få ett lopp i kroppen inför nästa uppgift som är Breeders Crown. Men kunnandet är högt och skulle man få smyga med i ett lite överpaceat lopp ikväll ska han inte nonchaleras här trots lite ringrost.

Min Vinnare: 5 Ares B.
Spets efter 500m: 5 Ares B.
Skrällen: 5 Ares B.
Ranking: A 5 B 11,10,7,8,6,9 C 2,3,4,1

Lycka till
DrTrav