Dagens Dubbel körs denna fredag på Östersundstravet och Romme. Jag spelar med min A-Grupp i den första avdelningen och sedan med en spik i den andra vilket är totalt två kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Östersund/Romme 19/4

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

2 Invisible Sun är en högkapabel välstammad herre som förra året utvecklades bra då han i hälften av sina fjorton starter var bland de tre främsta och tog fem stycken segrar. Sexåringen gör här årsdebut efter mer än fem månaders tävlingsfrånvaro och han gör det som valack inför den här säsongen vilket är klart intressant. Någon toppform lär det inte vara direkt, men han kommer nog väl förberedd och stallet har hittat en rätt så lämplig uppgift här på förhand. Från ett fint startspår så kommer Invisible Sun iväg bra hela vägen till ledningen här tror jag och väl därifrån blir han mycket svårslagen och ska ses med bra chans direkt här i årsdebuten.

3 Take This Society visade mycket fin kapacitet i sitt tidigare hemland Norge men var där även lite ojämn i sina prestationer och har inför den här säsongen bytt regi och land till Sverige och sin nya tränare Daniel Wäjersten. Sexåringen debuterade för sin nya tränare under förra veckan då han fick ett snällt lopp och fullföljde loppet mycket bra till en fjärdeplats. Med det loppet innanför västen så bör han nu vara redo för en än bättre prestation här och från ett fint utgångsläge så kommer Take This Society att hamna i en position långt fram och med en gnutta tur under loppets gång så blir han segerfarlig.


Min Vinnare: 2 Invisible Sun

Spets efter 500m: 2 Invisible Sun

Skrällen: 9 Timeless Sunset

Rankingen: A: 2,3 B: 9,5,4,6,7 C: 8,1,10
DD-2 2140m Auto

10 PolePosition är en mycket fin häst som tidigare matchats mot tuffa kullkamrater och var nära att kvala in till Svenskt Travderby ifjol som fyraåring. Han tog under fjolåret just fina steg i sin utveckling och på nio starter blev det åtta pallplaceringar varav fyra stycken segrar samt över 503 tusen kronor intjänat. Han har inför detta årsdebuten avklarad då han imponerade stort efter att ha blivit störd till galopp kort efter start och sedan efter en resa i fjärde par utvändigt så gick han med i ryggar ute i tredjespår sista 500 meterna och via ett vasst upplopp sedan så vann han mycket enkelt. Det loppet bör ha fört fram femåringen en bit i form och här står han återigen inför en väldigt lämplig uppgift och oavsett position här under loppets gång så ska PolePosition bara runda det här sällskapet normalt och jag spikar.

4 Pandroklus Eck är en tyskfödd herre som är en klart duglig tävlingshäst och har på årets fem starter tagit en seger och en andraplats. Segern kom i näst senaste starten då han mot ett lite billigare sällskap fick en resa en bit bak i kön, men via en rejäl avslutning så hann sjuåringen fram till seger kort före mål. I senaste starten var det mot ett lite tuffare motstånd igen men han visade då fortsatt fin form som tvåa efter en på nytt fin avslutning. Från ett bra startspår även denna gång så kommer Pandroklus Eck få en fin resa och med senaste tidens intryck så tycker jag att han är det hetaste motbudet till min vinnare av loppet och ska räknas med segerchans om denne kommer bort.


Min Vinnare: 10 PolePosition

Spets efter 500m: 6 B.G.Pastor Jonte

Skrällen: 4 Pandroklus Eck

Rankingen: A: 10 B: 4,2,1,5,11,3,8,6,7,12,9Lycka till!

Christoffer