Dagens Dubbel körs denna lördag på Rättvikstravet i Dalarna. Jag spelar med en spik i den första avdelningen och tar sedan med min A-Grupp i den andra vilket blir totalt två kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Rättvik 22/6

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

4 Mister Hercules är en sexfaldig miljonär som kommit igång och gjort fyra starter i år med en seger som bäst. I senaste starten så var han ute i Jämtlands Stora Pris där han galopperade kort efter start och därefter gick han väldigt bra som femma och visade fin form. Här startar han återigen från ett fint startspår och denna gång så kommer kusken och tränaren Daniel Redèn inte behöva ladda lika mycket från start och då lär han kliva iväg felfritt. Här tror jag att Mister Hercules sedan tidigt sitter i ledningen och normalt sett från den positionen så ska detta vara en toppchans. Jag spikar!

10 Hades De Vandel är en rejäl herre med både styrka och fart i sig som hade ett riktigt fint fjolår då han sprang in över 2 miljoner kronor efter en andraplats i Paralympiatravet samt en seger i Oslo Grand Prix. I år har han gjort fyra starter och kommer närmast från två raka femteplatser näst senast i Copenhagen Cup och senast i Oslo Grand Prix och sommarformen är nog på gång rätt så rejält. Här möter han ett lite enklare motstånd än på slutet tycker jag och med rygg på två startsnabba hästar här så bör Hades De Vandel kunna hamna rätt så bra på det och om det kan bli lite tempo under loppets gång här så ökar chanserna och han ska ses som det främsta motbudet till min vinnare.

Min Vinnare: 4 Mister Hercules

Spets efter 500m: 4 Mister Hercules

Skrällen: 3 Milliondollarrhyme

Rankingen: A: 4 B: 10,8,3,5,9,12 C: 7,2,6,1


DD-2 3140m Volt

6 Mister Jupiter är i grunden en väldigt fin häst som under sin treåringssäsong tog sig till final i Kriteriet. Under fjolåret som fyraåring så blev det lite av en mellansäsong då det endast blev fyra starter med en andraplats som bäst men i år har det sett klart bättre ut då han på fem starter tagit två segrar och två andraplatser. I senaste starten i slutet av maj så blev det en andraplats efter att han startat med 40 meters tillägg så kom han fram utvändigt ledaren med 1500 meter kvar till mål och därefter höll han väldigt starkt hela vägen in i mål. Formen ska vara bra för dagen och här startar han återigen över tre kilometer vilket passar bra och trots att han möter ett lite tuffare motstånd här så tycker jag att Mister Jupiter ska ses med en rätt så fin chans då han kommer att hamna fint på det här och vinner det här loppet på sin fina styrka.

10 Cab Frontline har haft fin form under en längre tid och kommer närmast från två raka segrar. I näst senaste starten så startade han från ett hopplöst utgångsläge och hamnade då en bit bak i kön innan han under slutvarvet gick med i ryggar ute i tredjespår och efter en rejäl avslutning sista 300 så vann han väldigt enkelt. I senaste starten så startade han med 20 meters tillägg och kom då fram i tredje par utvändigt innan han gick på i tredjespår 700 meter före mål och efter en vass avslutning återigen blev segern enkel. Här startar han med 40 meters tillägg men som han visat tidigare har han klarat av att anfalla bakifrån på ett bra sätt och i ett rätt så litet fält så kommer Cab Frontline att hamna bra på det och om han håller sin fina form så är han en av flera som kan vinna det här loppet.

Min Vinnare: 6 Mister Jupiter

Spets efter 500m: 4 Coin Master

Skrällen: 11 Made Of Stars

Rankingen: A: 6,10 B: 5,11,4,8,1 C: 2,3,9,7


Lycka till!

Christoffer