Dagens Dubbel körs denna måndag på Rättvikstravet. Jag tror mycket på mina A-Hästar i den här omgången och spelar därför med en kombination. 


Dagens Dubbel-Förslag Rättvik 27/5

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2640m Auto

4 Invisible Sun är en välstammad herre med fin kapacitet de dagar som han får det att stämma. Under fjolåret blev det fem segrar på fjorton starter och han har i år sett riktigt fin ut då han varit rejäl i två starter som gett en seger och en andraplats. Första årssegern kom i den senaste starten då han fick en resa i tredje par utvändigt innan han gick på i fjärdespår 700 meter före mål och han avgjorde till slut enkelt. Här startar han från ett fint utgångsläge på nytt och kommer att få en fin resa i den främre träffen och med en liknande insats som senast så ska Invisible Sun ses med fin segerchans.

2 Beenthereseenthat är jämn och säker i sina prestationer och har på sex starter i år tagit tre andraplatser och en tredjeplats. I senaste starten så hamnade han däremot fel på det en bit bak i kön och fick då ingenting med sig. Här har han lottats till ett fint utgångsläge och då han är snabb ut den första biten lär siktet vara inställt på ledningen från kusken Magnus Djuse och om sedan Beenthereseenthat kan få dämpa tempot en liten bit så ska han räknas mycket tidigt.

Min Vinnare: 4 Invisible Sun
Spets efter 500m: 2 Beenthereseenthat
Skrällen: 7 Red Hot Roadster
Rankingen: A: 4 B: 2,12,7,3,8,6,9,5,10 C: 11,1


DD-2 2140m Auto

7 Orlando Viva är en fin fyraåring som ofta är med långt framme i loppen och har matchats stundtals mot tufft motstånd. I senaste starten så mötte hon tuffa kullkamrater och satt då fast över mål efter en mestadels invändig resa. Nu går han ner rätt så mycket i klass sett till motståndet den här gången och om det inte strular allt för mycket från det här utgångsläget så måste det vara en toppchans för Orlando Viva som tål att göra en hel del jobb under loppets gång om så krävs och jag väljer att spika.

1 Quicka har visat fina fartresurser på de åtta starterna som hon har gjort hittills i karriären som gett tre segrar och två andraplatser. I år har hon gjort två starter med en andraplats som bäst och återkommer här efter närmare tre månaders tävlingsfrånvaro och är enligt stallet inte särskilt tufft jobbad. Utgångsläget är bra och kommer ge fyraåringen en fin resa i den främre träffen, men hon har inga direkta krav på sig att prestera här från stallet och ska då ses mer som en platsaspirant än att hon ska ses med segerchans.

Min Vinnare: 7 Orlando Viva
Spets efter 500m: 3 Nena Barosso
Skrällen: 3 Nena Barosso
Rankingen: A: 7 B: 1,11,3,4,5,2,8 C: 12,10,9,6Lycka till!
Christoffer